Luka Sammalisto italialaiseen huipputiimiin – enää ei lähdetä opintoretkelle

13-vuotias ylöjärveläinen Luka Sammalisto ajaa kaudella 2021 kartingia italialaisessa Kart Republic -tiimissä. Sopimus kattaa runsaasti testipäiviä sekä kilpailuja Euroopassa.
Luka Sammalisto on valmis seuraavaan hyppyyn nuorella urallaan.

Pääosassa ovat EM-sarjan osakilpailut, WSK Supermaster series, WSK Open Cup, Champions of the future sekä tietysti MM-kisat.  Italialainen Kart Republic on runkovalmistajana ja tiiminä nuori, mutta jo ensimmäisenä toimintakautenaan vuonna 2018 tiimi säväytti ja saavutti OK-luokassa mestaruudet niin MM-kisoissa kuin EM-sarjassakin. Siitä lähtien Kart Republic on kaudesta toiseen lisännyt vauhtia ja saavuttanut mestaruuksia ja palkintopallipaikkoja.

– Myös muita hyviä tiimivaihtoehtoja oli tarjottimella, mutta lopulta – perusteellisen pohdinnan jälkeen – päädyimme Kart Republic-yhteistyöhön. Tiimi on osoittanut olevansa todella määrätietoinen työssään, tulokset ovat kiistattomia ja toiminta on myös selkeän tavoitteellista. Siirtyminen uuteen tiimiin on aina jännittävää ja myös stressaavaa, etenkin kun toimitaan täysin kansainvälisessä ympäristössä ja kun kyseessä on vasta 13-vuotias nuori, Lukan isä Mikko Sammalisto kommentoi.

– Lukan kohdalla tätäkin ”kasvunpaikkaa” on mietitty huolella ja Markkasen Roope lähtee Lukan kanssa kiertämään Euroopan kisoja ja testeihin, jotta sopeutuminen uusiin kuvioihin sujuisi mahdollisimman kivuttomasti. Meidän vanhempien rooli on olla taustalla ja tukea, antaa työrauha ja tilaa. Tiimin toimintaan tai neuvonantajiksi meitä vanhempia ei todellakaan haluta. Selkeä roolitus ja tiukat säännöt – se on just hyvä niin, Mikko Sammalisto lisää.

Luka Sammaliston vauhti vakuutti italialaistallin omistajat.

Kart Republicin johtaja ja yrityksen perustaja Dino Chiesa on yksi arvostetuimmista tiimipäälliköistä kansainvälisessä kartingissa. Chiesan mukaan voittajatiimin resepti on yksinkertainen. Kaluston lisäksi erinomaiset mekaanikot ja sitoutunut henkilökunta ovat tärkeitä menestystekijöitä. Tämä on osoitus siitä, että inhimillisillä tekijöillä on suuri merkitys kaikilla tasoilla. Tiimikuljettajien kanssa työskentelee iso joukko ihmisiä, joista jokainen viettää enemmän aikaa radalla kuin perheensä kanssa.

Tiimin korkea vaatimustaso välittyy myös kuljettajiin ja heidän taustajoukkoihinsa. Keskittymisen on aina oltava täydellistä, aina on annettava parhaansa. Nämä visiot mielessään Luka Sammalisto lähtee kauteen. Enää ei lähdetä opintoretkelle tai tavoittelemaan viimeisiä finaalipaikkoja. Tulevana kautena Sammaliston nimi pitää löytyä OKj:n finaalituloksissa vähintäänkin listan keskivaiheilta.

Odotukset ovat kovat, mutta niin ovat myös taloudelliset ja henkiset satsaukset. Sijat ”säälifinaaleissa” eivät lämmitä tai lohduta. Nyt tähdätään korkeammalle ja selkeästi parempiin tuloksiin.
Ensimmäiset testit ajetaan tammikuussa Italian Adriassa, jossa on ensitreffit varikolla uuden tiimin ja kaluston kanssa.

– Onneksi kohta jo pääsen testaamaan KR-runkoa. On superkiva lähteä uuteen kauteen ja uuteen tiimiin. Ikävä tietysti jää Jussi Kohtalaa, kenen kanssa tein pitkään töitä. Mutta onneksi ystävyys säilyy ja nähdäänhän me tuolla kisapaikoilla. Paljon olen Jussin kanssa oppinut ja kehittynyt – ja nyt on opittava uuteen ja kehityttävä lisää. Nyt kun Roope lähtee mun kanssa kisoihin, niin uuteen tiimiin meno ei jännitä yhtä paljon. Tätä mä haluan kuitenkin tosissani tehdä, mennä eteenpäin ja toivottavasti myös korkealle tuloslistoissa, Luka Sammalisto sanoo.