Leija-puiston tulevaisuus villein visioin – Näen hankkeessa paljon mahdollisuuksia

Kirjoittajalla on selkeitä visioita kuvassa keskellä siintävän Leija-puiston alueen kehittämiseksi. (Kuva: Jani Saarenpää)

Kaupallisesti positiivinen hanke uusine työpaikkoineen julkaistiin viime viikolla, kun nykyistä S-markettia laajentava Pirkanmaan Osuuskaupan Prisma-hanke pääsi viikon hyväksi uutiseksi.
Näen hankkeessa ja Leija-puiston kehittämisessä paljon mahdollisuuksia. Kuitenkaan vain automarketin ehdoin tätä keskeistä aluetta ei tule suunnitella. Kaupunkikuvan vuoksi tulee edellyttää laadukasta suunnittelua ja ympäristöön sopivaa ja siitä inspiraatiota ammentavaa arkkitehtuuria.

Perinteistä automarketin olemusta kaupunkikeskustaan tyylikkäämmin sopivaksi muuttaisi jo se, että kuten ehdotin kaupunginhallituksen kokouksessa 14.12., Prisman päälle rakennettaisiin asuntoja, ja tottakai parkkipaikat (julkisen liikenteen liityntäparkkipaikkoineen) olisivat parkkihallissa.

Kun jo alusta asti aluetta kehitetään kaupungin asettamin ehdoin ja laatuvaatimuksin, saadaan koko Leija-puistosta hieno kaikkien yhteinen kulttuuria, kauppaa, asumista ja oleskelua yhdistävä miljöö.

Etelälaidalle mahtuu Leija-kirjaston kainaloon Leijan tyyliä mukaileva moderni ja kaunis kulttuuritalo, pohjoislaidalle sopii korkeaa asuinrakentamista ja kivijalka-Prisma, ja alueen keskellä ja sen läpäisevänä kulkee viihtyisä ja vehreä kaupunkipuisto. Tähän maisemaan myös Kuruntietä kulkeva pikaratikka istuu mainiosti.

Jenni Kiiskinen
kaupunginvaltuutettu (vihr.)