Bussilippujen hinnat nousevat vuoden alusta – Samalla opiskelijan edut siirtyvät mobiiliin ja heiltä poistuu myös yölisä

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse tiedottaa muutoksista ja hinnankorotuksista, jotka astuvat voimaan 4. tammikuuta 2021.

Matkatie (Älä käytä tätä kuvaa Matkatien ramppi -jutuissa)

Uudistuksessa kaikkien lippujen vaihtoaikaa yhtenäistetään. Vaihtoajat ovat kaikissa vaihto-oikeuden sisältävissä lipuissa 4.1.2021 alkaen 90 minuuttia, vyöhykemäärästä ja lipputyypistä riippumatta. Tällä hetkellä lipputyypistä ja vyöhykemäärästä riippuen vaihtoajat vaihtelevat 60:n, 90:n ja 120 minuutin välillä.

Ensi vuonna kaikkien ikäryhmien arvo- ja kausilippujen (30 ja 90 vrk) hinnat nousevat 2-3 vyöhykkeen matkoilla. Esimerkiksi aikuisten kuukausilippuun kahdelle ja kolmelle vyöhykkeelle tulee euron hintakorotus, jolloin liput maksavat vuoden alusta 56 euroa ja 73 euroa.

Myös seniorialennukseen tulee muutoksia kaikilla vyöhykkeillä. Uusi hinnasto löytyy Nyssen nettisivuilta tiedostona. Varsinainen hinnasto Nysse.fi-sivustolla päivittyy vasta hintojen vaihtuessa 4.1.2021.

Opiskelijan alennukset mobiiliin

Vuoden alusta voimaan astuu myös uudistus, jossa opiskelijan edut siirtyvät mobiiliin. Opiskelijahintaisen 30 vuorokauden kausilipun saa 4.1.2021 alkaen vain Nysse Mobiili -sovelluksesta. Samalla etuuden piiriin kuuluvien ikäryhmä laajennetaan nuoriin (17 vuotta täyttäneet) ja 30 vuotta täyttäneisiin.

Opiskelijoilta poistuu yölisä, samoin aiempi kotikuntarajoitus. Arvolipun opiskelija-alennus päättyy 4.1.2021. Arvolipulta veloitetaan jatkossa matkakortin omistajan ikäryhmän mukainen normaali hinta.

Junaliikenteeseen mobiililippu

Nysse-alueen junaliikenteen lippuvalikoima täydentyy mobiililipuilla. Matkakortille ladattujen kausilippujen (30 ja 360 vrk) lisäksi Nysse-alueen junaliikenteessä (Nokia/Lempäälä/Orivesi – Tampere) kelpaavat 4.1.2021 alkaen myös Nysse Mobiilista ostetut lipputuotteet: mobiilikerta- ja vuorokausiliput sekä uusi mobiiliopiskelijakausilippu.

Nysse-lipulla voi samaan hintaan vaihtaa sen voimassaoloaikana (ja lipulle ostetuilla vyöhykkeillä) junasta bussiin ja huhtikuussa aloittavaan ratikkaan. Nysse-lippu (sekä matkakortti että mobiililiput) käytetään junalaiturilta löytyvässä lukijalaitteessa aina ennen junaan nousua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?