Uplakers teki uuden linjauksen välikohtauksen jälkeen: Jatkossa kaikissa otteluissa on järjestyksenvalvoja

Uplakers on käynyt seuran sisällä läpi välikohtauksen, joka sattui viime lauantaina Uplakers Akatemian ja Atalan Hoki Klupin välisessä ottelussa.

III-divisioonan jääkiekko-ottelu sai lauantaina yllättävän käänteen, kun ottelua seurannut mies laskeutui alas katsomosta ja ryntäsi vierasjoukkueen pukukoppiin. 

– Teimme Jääkiekkoliitolle vastineen asiasta. Totesimme, ettei tapahtunutta olisi pystytty estämään muuten kuin, että kyseinen henkilö ei olisi tullut halliin lainkaan, Uplakersin kiekkojaoston puheenjohtaja Kari Leivo kertoi tiistaina Ylöjärven Uutisille.

Kyseisessä ottelussa ei ollut järjestyksenvalvojaa, koska sellaista ei alle 100 henkilön tilaisuuksissa vaadita. Uplakersin junioriotteluissa järjestyksenvalvojana toimii yleensä joku pelaajien vanhemmista. Nyt kyseessä oli aikuisten ottelu.

– Nyt olemme kuitenkin tehneet selväksi jokaiselle joukkueellemme, että jatkossa katsomossa pitää aina olla järjestyksenvalvoja keltaisessa liivissä. Tämä on hyvä asia koronankin takia, kun järjestyksenvalvoja voi ohjeistaa katsojia maskien käyttöön, Kari Leivo sanoo.

Toistaiseksi Uplakersin jääkiekkokausi on sujunut hyvin koronan aiheuttamasta haasteesta huolimatta. Uplakers on toiminut Jääkiekkoliiton sekä Pirkanmaan terveysviranomaisten määräysten mukaisesti ja katsomossa on niin sanottu maskipakko.

– Täytyy koputtaa puuta, koska hyvin on mennyt. Nyt tietysti näyttää vähän pahemmalta ja täytyy seurata, mikä Pirkanmaan koronatilanne tulee jatkossa olemaan. Syyskautta olisi parisen viikkoa jäljellä ennen joulutaukoa. Toivottavasti siihen asti voitaisiin pelata ilman keskeytyksiä. Sen jälkeen tuleva tauko voisi helpottaa, kun pelit jatkuvat vasta loppiaisen jälkeen, Kari Leivo pohtii.