Elsa Torviselle hopeaa Vuokatin FIS-kisoista – myös muut ryhtiläiset vauhdissa

Kainuun Talvikisoissa hiihdettiin lauantaina perinteisellä hiihtotyylillä. Ylöjärven Ryhdin ja muiden suomalaishiihtäjien lisäksi FIS-kisoissa oli japanilaisia, turkkilaisia ja ukrainalaisia hiihtäjiä.

Kisoja edeltävän viikon maajoukkueleirillä Vuokatissa harjoitellut Tino Stenman hiihti miesten yleisen sarjan väliaikalähdössä. Kilpamatkana oli 15 kilometriä eli 3 kilometrin radan kierto viisi kertaa perinteisellä hiihtotyylillä. Stenman oli kisan 31:nen ajalla 43.57,5 kolmisen minuuttia kärjestä. Kisan voitti Perttu Hyvärinen Puijon Hiihtoseurasta ajalla 40.59,9.

Myös 20-vuotiailla miehillä oli kisamatkana 15 kilometriä. Ylöjärven Ryhdin Topias Torvinen oli sarjan 10:s ajalla 49.30,9 ja Onni Koskela 14:s ajalla 54.39,1. Sarjan voitti Matias Hyvönen Lahden Hiihtoseurasta ajalla 45.05,3.

18-vuotiaat naiset hiihtivät 6 kilometriä eli radan kahdesti. Ryhdin Elsa Torvinen oli tänäkin viikonloppuna mitalivauhdissa hiihtäen hopealle ajalla 20.20,8. Kisan voitti Savonlinnan Hiihtoseuran Eevi-Inkeri Tossavainen 43,2 sekuntia kovemmalla tuloksella. Pronssille hiihtänyt Fanny Kukonlehto Tampereen Pyrinnöstä puolestaan jäi Elsa Torvisen vauhdista 7,8 sekuntia.

Kankaantaan Kisan ylöjärveläishiihtäjä Aino Pihlava oli 20-vuotiaiden 9 kilometrillä neljäs ajalla 31.12,7. Sarjan kärkipaikan otti Siiri Kaijansinkko Lappeen Riennosta 1.21,2 minuuttia nopeampana.

Talvella Vuokatin miljöössä hiihdetään myös nuorten arvokisoja: tammikuussa maastohiihdon SM-kisat ja helmikuussa MM-kisat, jotka alun perin piti järjestää Zakopanessa Puolassa. Sen sijaan Vuokatissa kisattava Euroopan Nuorten olympiafestivaalit siirtyy ensi helmikuulta joulukuulle. Myös Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisat Trondheimissa on siirretty vuodella eteenpäin koronatilanteen vuoksi, eli 18-sarjalaisilla ei tällä kaudella ole kansainvälisiä arvokisoja.

Ylöjärven Ryhdin nuorten sarjojen hiihtäjien valmentautumista ja kilpailemista ovat jo kolmatta kautta tukeneet useat paikalliset yritykset.