Haluaisitko osaksi vastaperustettua kulttuuriparlamenttia? Haku on nyt auki

Vapaa-aikalautakunta päätti viime viikon kokouksessaan, että Ylöjärvelle perustetaan kulttuuriparlamentti.

Kulttuuriparlamentin perustamisesta tehtiin valtuustoaloite vuonna 2015.

Kulttuuriparlamenttiin haku on nyt käynnissä ja siihen voivat hakea kulttuurialaa edustavat yrittäjät ja järjestöt.

Kulttuuriparlamenttiin valitaan yhdeksän jäsentä:  neljä heistä edustaa kulttuurijärjestöjä, joiden lisäksi mukaan valitaan yksi yritysedustaja ja yksi ammattitaiteilija. Liksäksi jäsenistä yksi valitaan edustamaan sote-puolen järjestöä, joka toimii kulttuurihyvinvoinnin parissa. Myös vapaa-aikalautakunnasta valitaan seuraparlamenttiin kaksi edustajaa.

Haluatko mukaan kulttuuriparlamenttiin? Jäsenehdotuksia voi lähettää vapaamuotoisella hakemuksella perusteluineen vapaa-aikajohtaja Minna Vallinille sähköpostitse etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi 30.10.2020 saakka. Mainitse mitä taiteenalaa, järjestöä ja/tai yritystä edustat. Jäsenet kulttuuriparlamenttiin valitaan vapaa-aikalautakunnan kokouksessa 1.12.2020.

Mikä on kulttuuriparlamentti?

Kulttuuriparlamentti on asiantuntijaelin, jolla ei ole varsinaista päätäntävaltaa.  Sen on tarkoitus on tehdä kannanottoja ja toimenpide-ehdotuksia sekä vahvistaa kulttuurin asemaa Ylöjärvellä. Kulttuuriparlamentilla vahvistetaan kaupungin yhteistyötä kolmannen sektorin ja yritysten kanssa sekä pyritään tarkastelemaan kulttuuria laaja-alaisesti. Kulttuuriparlamentin perustamisesta tehtiin valtuustoaloite vuonna 2018.

Ylöjärvellä on toiminut jo vuodesta 2015 saakka liikuntaseurojen edustajista koostuva seuraparlamentti, jonka  pääasiallinen tehtävä on liikuntaseurojen ja kaupungin välisen yhteistyön tiivistäminen ja kehittäminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?