Jutan toiminnallinen kesätreeni kaikille – katso esimerkit ja tee perässä

Jutta Selin teki kaikille sopivan kesätreenin.

Personal trainer, EM-tason painonnostaja Jutta Selin suunnitteli kesätreenin, joka sopii niin aloittelijoille kuin urheilijoillekin. Erityisesti alavartalon lihaskunnon vahvistamiseen keskittyvä harjoitus kehittää myös kehonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta.

Paras paikka treenin tekemiseen on urheilukenttä. Harjoitus koostuu kuudesta liikkeestä: erilaisista aitakävelyistä, vauhdittomista hypyistä ja juoksupyrähdyksistä. Suoritusten välissä voi pitää 30-60 sekunnin tauon. Vammojen välttämiseksi kroppa kannattaa ensin lämmitellä.

– Kevyt hölkkä tai kävelylenkki ja liikkuvuuksia päälle, että liikelaajuudet aukeavat, Selin neuvoo.

Harjoituksen voi tehdä 2–3 kertaa viikossa.

– Lisäksi kannattaa tehdä muuta kuntopiiriä, mikä tukee käsiä ja keskivartaloa, sekä pitkiä kävelylenkkejä ja järvessä uimista.

AITAKÄVELYT

Aseta kymmenen aitaa peräkkäin lähelle toisiaan, niin että aitojen kaatumissuunta on menosuuntaan päin. Valitse itsellesi sopiva aitakorkeus. Muista hyvä asento, seiso päkiöillä, kävele aitojen yli keskivartalo tiukkana. Toista jokainen aitakävely neljä kertaa.

HYPYT JA JUOKSU

LOPPUVERRYTTELY

Treenin lopuksi on hyvä jäähdytellä kävellen tai hölkäten muutama kierros kentän ympäri, jonka jälkeen jalat voi venytellä kevyesti. Näin palautuminen lähtee käyntiin. Toista venytykset kaksi kertaa molemmin puolin ja pidä asento noin 30 sekuntia.