Jätettä syntyy nyt tavallista enemmän, kun ihmiset ovat kotona – näin lajittelet

Biojätettä, metallia sekä kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia voi lajitella aivan normaalisti ja viedä joko omassa pihassa oleviin jäteastioihin tai ekopisteeseen.
Jäteastiat täyttyvät nyt tavallista nopeammin, kun ihmiset ovat enemmän kotona. (Kuva: Pirkanmaan jätehuolto)

– Jäteastioita tyhjennetään tällä hetkellä ihan normaaliin tapaan. Sekajäteastiat täyttyvät kuitenkin kovaa kyytiä. Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen lajittelemalla kodin kierrätettävät jätteet erikseen ja pakkaamalla jätteet tiiviisti. Se on myös ympäristön kannalta parasta, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon tekninen päällikkö Timo Varsala.

Miten ja minne jätteet lajitellaan?

Jos pihassasi on biojäteastia, pakkaa ruuantähteet, kuoret sekä suodatinpussit ja tipauta astiaan. Biojätteen voi myös kompostoida. Pakkausjätteet lajitellaan joko pihassa oleviin jäteastioihin tai viedään ekopisteelle. Kartonkipakkaukset tulee litistää, jotta niitä mahtuu jäteastiaan mahdollisimman paljon.

– Kierrätys.info on verkkopalvelu, josta löytyy kätevästi lähin ekopiste, jonne pakkausjätteitä ja metallia voi käydä viemässä. Parhaimmillaan ekopiste osuu oman lenkkireitin tai kauppamatkan varteen. Ekopisteet ovat auki ympäri vuorokauden,  Pirkanmaan Jätehuollon asiakkuuspäällikkö Virpi Oksala sanoo.