Lauantaina pääsee kuin pääseekin saunaan Urkin Piilopirtillä

Urkin Piilopirtillä pääsee lauantaisin saunomaan - jopa perinteikkääseen savusaunaan. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Urkin Piilopirtillä pääsee lauantaisin saunomaan – jopa perinteikkääseen savusaunaan. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Urkin Piilopirtin lauantain yleisösaunavuorot (savusauna ja taidesauna) ovat edelleen auki suunnitellusti koko talvikauden pääsiäiseen asti eli lauantaihin 4. huhtikuuta saakka. 
– Saunat voidaan pitää avoimina, yrittäjä Jyrki Sasi kertoo.
Saunapalveluiden vastuullista tarjoamista puoltavat yrityksen laatujärjestelmä ja ammattilaisten siivous.
Urkin Piilopirtillä on ollut laatujärjestelmä jo yli kymmenen vuotta (Laatutonni).
Saunat siivoaa ammatillisen laitoshuollon tutkinnon suorittanut siivooja, jolla on ollut vastuullaan aikaisemmin myös terveyskeskuksen siivous noin kolmen vuoden ajan. Työntekijä on ollut Urkin Piilopirtin palveluksessa yli kaksi  vuotta. Viime viikon tiistaina terveysvalvonnan tarkastuksessa todettiin saunojen pintanäytetutkimuksen tulokset erinomaisiksi.
– Urkin Piilopirtin saunat ei ole massasaunoja, Sasi korostaa.
Savusaunaan mahtuu kerrallaan kahdeksan henkilöä ja taidesaunaan 18 (tässä tilanteessa 10). Saunoihin voidaan ottaa kohtuullinen määrä väkeä, koska saunomisaika on pitkä eli kuusi tuntia kello 14 ja 20 välillä.
Kaikki normaalit muut palvelut toimivat edelleen.  Kahluuavanto (lastenavanto) sekä syväavanto ovat toiminnassa sekä lohikeittoa on huikapalaksi myynnissä.
Aukiolo on varmistettu myös terveysvalvonnasta (Pirteva) yllämainituin perustein. Pirteva on  ilmoittanut, että sillä ole perusteita estää Urkin Piilopirtin yleisösaunojen aukioloa.
– Tietysti asiantilaa seurataan, ja jatkossakin toimitaan yhteiskunnan vaateiden mukaan. Kaikki lähiajan asiakastilaisuudet on peruttu, kuten ensi lauantain yli 100 hengen asiakastilaisuus, Sasi sanoo.
Urkin Piilopirtti sijaitsee Pinsiössä 23 kilometrin etäisyydellä Tampereen Keskustorilta, Ylöjärven, Nokian ja Hämeenkyrön rajalla.