Toivottuja vieraita hoivakodissa – Mummulle kylään

Hoivakoti Graniitin mummut ja papat saivat odotettuja vieraita, kun Kurun päiväkodin Naavat ja Kaarnat marssivat kylään askartelemaan ja leikkimään vanhusten kanssa.
Kaikenikäiset olkapäät saivat jumppaa haiperhe-leikissä. Haivaarilla on niin isot leuat, että niitä näytellään kyynärpäitä myöten.

Kurun päiväkodin lapset olivat perjantaina riemuissaan, kun pääsivät viihdyttämään Attendo-hoivakoti Graniitin mummuja ja pappoja. Jollain tosin oli suuri murhe siitä, että meidän mummu ei nyt tällä kertaa päässyt mukaan.

– Päiväkodilla meillä on aina välillä isovanhempien päiviä, jolloin lapset kutsuvat omat isovanhempansa mukaan. Jotkut taisivat etukäteen sekoittaa tämän kyläilyn siihen, lapsia luotsannut varhaiskasvatuksen opettaja Tiina Helenius paljasti.

Hoivakodin asukkaita ei haitannut vähääkään, ettei joukossa välttämättä ollut ikiomia kullanmuruja: lasten äänet ja energia toivat kaivattua vaihtelua ikäihmisten kesken vietettyyn arkeen.

Alkajaisiksi lapset kävivät huoneissa tervehtimässä niitä asukkaita, jotka eivät päässeet liikkeelle ja osallistumaan yhteiseen tekemiseen.

– Kyllä siellä liikutuksen kyyneliäkin nähtiin, kun iso määrä pikkuisia tepasteli tervehdyskierroksella, hoivakodin johtaja Jaana Kivimäki toteaa.

Yhteisissä tiloissa askarreltiin kivistä hienoja, värikkäitä hahmoja ja leikittiin tuttuja laululeikkejä. Leipuri Hiiva, haiperhe ja auringonkukka kajahtivat komeasti, ja niin nuoret kuin vanhatkin leikkivät innolla mukana.

Lopuksi juotiin vielä munkkikahvit tai pillimehut ja munkit. Sitten lapset saivat mukaansa ilmapallot, joiden kanssa oli mukava tepsutella takaisin päiväkodille syömään lounasta.

Mukana MLL ja Kuru-seura

Päivähoitoikäisten lasten ja vanhusten yhteisistä tuokioista ja vakituisemmastakin yhteiselosta on hyviä kokemuksia monelta paikkakunnalta. Kurussa lapset kävivät nyt ensimmäistä kertaa kylässä uudessa hoivakoti Graniitissa.

– Aloite tuli Kuru-seuralta, joka haluaa käyttää huutokaupalla saatuja varoja vanhusten hyvinvointiin ja virkistämiseen. Tämä kyläily oli nyt ensimmäinen yhteistyökokeilu, ja toivottavasti jatkoa seuraa ainakin jollain tavalla ja aikataululla, Mannerheimin lastensuojeluliiton Kurun osaston puheenjohtaja Seija Vastamäki kertoi.

Rahaa tapahtumassa kului askartelutarvikkeisiin, ilmapalloihin ja munkkeihin. Mannerheimin lastensuojeluliiton paikalliset aktiivit olivat vapaaehtoispohjalta´ mukana järjestämässä tapahtumaa ja ohjaamassa leikkejä.

Haiperheessä louskuvat kaikenkokoiset leuat.
Kivistä väritettiin monenlaisia värikkäitä satuhahmoja. Nämä tyypit ovat vanhemman väen askartelemia.