Kuru juhlii 152-vuotista taivaltaan: maanantaina alkava Kuru-viikko tuo asukkaille markkinoiden lisäksi konsertteja, lasten tapahtuman ja kansallisperinteiden esittelyä

Perinteitä juhlistava Kuru-viikko on yksi Ylöjärven kesän kohokohdista. Tänä vuonna se laajenee satamaan saakka.
VANHA KUVA: Kurun markkinat

Kurun markkinat lienevät odotetuin osa Kuru-viikkoa niin vakiasukkaiden kuin mökkikansankin keskuudessa. Vuosikymmeniä jatkunut perinnetapahtuma vetää vuosittain pari tuhatta kävijää. (Arkistokuva)

Kuru-viikkoa juhlitaan taas perinteisesti heinäkuun puolessa välissä. Kurun kesän kohokohta huipentuu lauantain perinteisiin markkinoihin, joihin saapuu satakunta myyjää ja pari tuhatta kävijää. Markkinat eivät kuitenkaan ole ainoa näkemisen arvoinen asia tapahtumia tursuavalla viikolla.

Viikko starttaa maanantaina ja keskiviikkona Kuru-salissa näytettävillä videoilla, jotka tehtiin aikanaan 125-vuotisen Kurun kunniaksi. Tiistai-iltana Kurun ulkomuseolla järjestettävissä lastenjuhlissa esiintyy lastenmusiikkiyhtye Höpinätötterö. Lisäksi museolla ja Vänrikki Stoolin tuvalla pidetään torstaina ilmainen yleisöopastuskierros.

Kuru-viikko

Kurun markkinoiden kojut ja tempaukset vetävät hyvällä säällä runsaasti kävijöitä keskustaan. (Arkistokuva)

Tiistaina aukeaa myös Keihäslahden näyttelytalolla nähtävissä oleva Rurik Wasastjerna ja Ämer Bilaletdinin Louhimokuvia-valokuvanäyttely, joka on avoinna kuun loppuun. Näyttelytalolla pääsee lisäksi tutustumaan Kurun koulumuseoon.

Iltamia ja uusia perinteitä

Torstaina illanviettotapahtumat käynnistyvät toden teolla, kun Kurun Yhtenäiskoulun KiVat iltamat tuovat koko perheelle viihykettä teatterin, pelimannitanssien ja erilaisen ohjelman muodossa.

Viikonlopun ohjelman avaa perjantainen Kurun kirkon kesäkonsertti. Lauantaina markkinoiden ja Nuorisotila Nuokussa järjestettävän kesäkurulaisten yleisen kokouksen jälkeen tarjolla on tietovisalla ja markkinakaraokella höystetyt Pub Kurun Markkinabileet. Vaihtoehtoisesti kävijät voivat siirtyä satamaan kuulemaan FUnK’Kuru-ilmaiskonserttia.

Ylöjärven tapahtumat

Kurun ulkomuseo on yksi Kuru-viikon keskeisistä tapahtumapaikoista. Koko heinäkuun avoinna olevalla Vänrikki Stoolin tuvalla järjestetään tiistaisin lasten toiminnallisia opastuksia myös juhlaviikon ulkopuolella. (Kuva: Annastiina Airaksinen / Ylöjärven kaupunki)

Kuru-viikkoon on nyt ensimmäistä kertaa yhdistetty myös tavallisesti elokuussa vietetty kansallispukukulkue. Sunnuntaina aamu alkaa kansanlaulumessulla Kurun kirkossa, jonka kansallispukuja pääsee ihastelemaan kirjaston edustalla.

Kuru-viikon tarkempi ohjelma on nähtävissä Ylöjärven kaupungin sivuilla.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.