Onnettomuus kaikilla katastrofin aineksilla: Rekka pyyhkäisi Kytömäen perheen henkilöauton mukaansa moottoritiellä – auto ajautui toista sataa metriä 15-tonnisen rekan keulassa

Viime viikon keskiviikkona 12. kesäkuuta Outi Kytömäki oli perheensä kanssa matkalla Tampereelta kohti Hämeenkyröä, kun takaa lähestyi rekka.
Rekka murjoi Kytömäkien Nissanin lunastuskuntoon. Kuskin puolelta tippui myös ikkuna, mutta onneksi vasta, kun vauhti oli pysähtynyt. (Kuva: Outi Kytömäki)

Kytömäet ajoivat Nissanillaan Nokian moottoritietä, josta he nousivat ramppia pitkin jatkaen kohti Nokian Kolmenkulman liikenneympyrää.

Hieman ennen Rounionkadun sillan alitusta tapahtui kuitenkin jotakin täysin odottamatonta.

– Istuin takapenkillä ja huomasin, että takaa tulee rekka, joka aikoo tulla kanssamme samalle kaistalle. Katsoin kauhistuneena, että se ei huomaa meitä ja tulee vain lähemmäksi ja lähemmäksi, Kytömäki kertaa tapahtumien alkua.

Ei mahdollisuuksia väistää

Kytömäet eivät kuitenkaan pystyneet väistämään raskasajoneuvoa, sillä tilanne eteni niin nopeasti rekan ajaessa noin sadan kilometrin tuntivauhtia.

Niinpä rekan oikea etukulma osui henkilöauton kuskin puoleiseen takaoveen vetäen koko ajoneuvon mukanaan.

– Saman tien meidän automme kääntyi rekan eteen törmäyksen voimasta. Siinä me istuimme aivan pöllämystyneinä puolisoni Jussin huutaessa autollemme, että ”älä kaadu, älä kaadu”.

– Odotimme vain, milloin lennämme pois kyydistä tai jäämme valtavan rekan alle, Kytömäki muistelee uhkaavaa tilannetta.

Rekka vei mukanaan ja painoi ovet sisään

Kytömäet ajautuivat rekan keulassa toista sataa metriä.

– Kuskin ovi alkoi antaa periksi ja rekan keula tuli vain koko ajan lähemmäksi. Mietimme, oliko kaikki nyt tässä ja voisiko tästä enää selvitä.

Tällä kertaa onni oli kuitenkin matkassa.

Lopulta rekka pysähtyi ja samalla päättyi Kytömäkien parikymmentä sekuntia kestänyt piina.

Onnettomuudessa, jossa oli kaikki katastrofin ainekset, ei sattunut kuitenkaan ainuttakaan henkilövahinkoa.

– Ei tullut mitään fyysista vammaa, ei edes tärähdystä. Auto päätyi kyllä lunastukseen, vaikkei se ollut kovin pahan näköinen.

Kuski ei huomannut henkilöautoa

Tilanteen jälkeen Kytömäet pinkaisivat ulos autosta palaneista renkaista nousseen valkoisen savupilven saattelemina.

Rekan kuski kuitenkin istui edelleen hytissään ennen kuin tuli ulos parin minuutin jälkeen.

– Ehkä hän oli niin järkyttynyt ja shokissa koko tilanteesta. Myöhemmin hän sanoi, ettei nähnyt meitä ollenkaan ennen kuin törmäsi autoomme ja huomasi, että olimme jo siinä edessä.

Tilanteessa sivulliset riensivät apuun ja paikalle saapui myös pelastusajoneuvoja ja poliisi.

– Kyllähän tällainen onnettomuus hämmästyttää ja kummastuttaa. Vaikka kuinka varovainen yrittää liikenteessä olla, voi toisaalta sattua mitä vain. Onneksi myös tällaisia onnellisia tapauksia sattuu.

Kytömäkien auto juuttui kiinni rekan edessä oleviin ”karjarautoihin” . Kuvan rekka ei liity tapaukseen. (Kuvituskuva)