Markkinatuulet puhaltavat kohti tulevaisuutta – Ylöjärven markkinoilla uutuuksina Leijonan luola ja Tulevaisuuden aukio

Samaan aikaan, kun Ylöjärvi juhlii 150-vuotista taivaltaan, suuntaa perinteiset Ylöjärven Markkinat katseensa jo tulevaisuuteen. Luvassa on jotakin aivan uutta.
Markkinatoimikunta kokoontui Veikko Kiilin (edessä vas.) johdolla Kauppakeskus Elossa.

Markkinatoimikunta kokoontui maanantaina Kauppakeskus Eloon piirtämään viimeisiä tarkkoja suuntaviivoja kohti suurta markkinatapahtumaa. Reilun kolmen viikon päästä Kauppakeskus Elon piha-alueella parveilee noin 12 000 ihmistä, joita palvelee pitkälti yli 120 markkinakojua.

Ylöjärven Markkinoiden taustalla olevat Lions-klubit LC Ylöjärvi-Keijärvi ja LC Ylöjärvi-Teivo ovat tällä kertaa vilkaisseet jo Ylöjärven tulevaisuuteen. Markkinoiden yhteyteen Kauppakeskus Elon sisätiloihin pystytetään Tulevaisuuden aukio, joka toimii uutena messualueena.

Tulevaisuuden aukiolla ylöjärveläisyritykset esittelevät muun muassa autoilun tulevaisuutta, 3D-tulostusta, robotiikkaa, kiertotaloutta ja tulevaisuuden ruokaratkaisuja.

– Messuille saadaan paikallisia yrityksiä. Ne joiden kanssa olemme keskustelleet asiasta, ovat olleet todella innostuneita, messutoimikunnan puheenjohtaja Veikko Kiili kertoo.

Leijonan luola rahoittaa

Messujen pystytys alkaa ohjelmalavan rakentamisella perjantaina 24. toukokuuta Myös ohjelmalava rakennetaan tulevaisuutta silmällä pitäen. Lavan seinissä näkyvät otsikot kertovat, minkälaista Ylöjärvellä voisi olla tulevaisuudessa.

Markkinatoimitukunta on vakuuttunut siitä, että kaikki sujuu tälläkin kertaa hyvin. Onhan markkinoiden järjestämisestä jo vuosien kokemus.

Ja toki markkinajärjestäjät tarvitsevat avukseen yhteistyökumppaneita, joiden satsaus on tarpeen etenkin siksi, että markkinat ovat paisuneet vuosien saatossa melkoisen suureksi tapahtumaksi.

– Olemme tosi kiitollisia yhteistyökumppaneille, kuten Kauppakeskus Elolle ja Ylöjärven Uutisille. On helpottavaa, kun tuntee, että soudetaan samaa venettä samaan suuuntaan, Veikko Kiili toteaa.

Leijonan luolasta on tehty jo suunnittelupiirustus.

Markkinoiden yhteyteen pystytetään myös valokuvanäyttely Ylöjärven kehityksestä vuosikymmenten saatossa.

Lisäksi aivan uutena asiana markkinoilla on Leijonan luola. Luolassa yhdistykset ja järjestöt voivat esitellä ideoita hankkeistaan ja saada niille Lions-klubeilta rahallista tukea.

– Tämä on aivan uudenlainen juttu. Leijonan luola ei ole mikään totinen paikka vaan siellä on pilke silmäkulmassa. Samalla voi kuulla, minkälaista palvelua Lions-klubit voivat tarjota, Veikko Kiili kertoo.

Markkinoilla on tarkoitus palkita myös Ylöjärven historian merkittävin yritys tai useampia yrityksiä. Asia on vielä mietinnän alla.

Eikä markkinoilla ole tietenkään unohdettu lapsia. Pikkuväelle on luvassa muun muassa poniajelua, pomppulinnaa ja temppurataa.

Markkinat saavat myös hyvän näkyvyyden tai tässä tapauksessa kuuluvuuden, sillä Radio Sun tekee markkinoilta ohjelmaa lauantain aikana.

Ja markkinathan eivät lopu lauantaihin, sillä Lions-klubit ovat luvanneet Kauppakeskus Eloon kiitoskonsertin sunnuntaille. Konsertissa esiintyy Ylöjärven Elviksenä tunnettu Aron.

Markkinatunnelmaan voi alkaa virittäytyä viimeistään 15. toukokuuta, jolloin ilmestyy 28-sivuinen Markkinasanomat. Markkinoiden tuotto käytetään nuorten, vammaisten ja vähävaraisten hyväksi.

Mukana olivat myös Kauppakeskus Elon kauppakeskuspäällikkö Timo Matinlompolo ja markkinointikoordinaattori Sanna Laitinen.
Veikko Kiili (vas.) ja Tapio Salonen ovat tehneet paljon työtä markkinoiden eteen.
Palaverissa oli monia pohdittavia asioista.