Vesa Korhonen penkkipunnersi hurjan ennätystuloksen

Sotkamon Visa isännöi tämän vuoden klassisen penkkipunnerruksen SM-kisoja. Helmikuun 22.–24. järjestetyt kisat keräsivät penkkipunnerruksen huiput Sotkamoon. Kovassa seurassa kilpaili myös yhdeksän Ylöjärven Ryhdin penkkipunnertajaa.

Vesa Korhonen keskittymässä kisasuoritukseensa. (Kuva: Sanna Hillberg)

Antero Kauranen ja Voitto Ahopelto nousivat nostolavalle ensimmäisenä kisapäivänä. Viime vuonna sekä EM- että MM-kisat klassisessa penkkipunnerruksessa voittanut Kauranen otti 70-vuotiaiden alle 74-kiloisten sarjan kultamitalin taattuun tyyliinsä. Kaurasen tulos 110 kiloa syntyi toisella nostolla.

– Salilla ennen kisaa tuli tehtyä voittotulosta isommalla painolla sarjoja. Kun omassa sarjassa ei ollut muita kilpailijoita, nostofiilis vähän katosi, Kauranen totesi kisan jälkeen.

Voitto Ahopelto osoitti sijoituksellaan, että turhaan ei Ylöjärven kaupunki myöntänyt hänelle vuoden 2018 senioriurheilijanpalkintoa. Ahopelto kilpaili sarjassa 60-vuotiaiden alle 93-kiloisten sarjassa. Hopeamitalin Ahopelto voitti tuloksella 120 kiloa.

Toisen kisapäivän ehdoton tähti Ryhdin nostajista oli Vesa Korhonen 40-vuotiaiden alle 120-kiloisten sarjassa. Korhosen tulossarja 200, 212,5 ja 220 kiloa oli päivän kovin suoritus. Päivän voittotulos 220 kiloa on Korhosen oma ennätys.

– Tulos oli vähän yllätys itsellekin. Tavoitteena oli tehdä oma ennätys, ja se rikkoutui jo toisella 212,5 kilon nostolla. Toki 220 kiloa oli vähän salaa tavoitteena, mutta kuitenkin erittäin positiivinen yllätys, vaatimaton voittaja kertoi kisan jälkeen.

Hannu Mikkola kilpaili 40-vuotiaiden alle 93-kiloisten sarjassa. Kovatasoisessa sarjassa Mikkola sijoittui neljänneksi tuloksella 132,5 kiloa. Mikkola teki kisassa hyvän tulossarjan, kun kaikki kolme nostoa hyväksyttiin.

Sanna Hillberg osallistui 20 vuotta sitten ensimmäisiin penkkipunnerruksen SM-kisoihinsa. Juhlavuoden kunniaksi hän sijoittui vuoden ensimmäisessä kisassaan pronssille 40-vuotiaiden naisten alle 57-kiloisten sarjassa. Hillbergin tulos oli 57,5 kiloa.

– Rutiinituloksella pronssia, mutta siitä huolimatta kisafiilis oli korkealla. Sotkamon Visa oli panostanut kisan puitteisiin ja oli hienoa nostaa näyttävällä kisalavalla, Hillberg sanoi kisastaan ja sen miljööstä.

Vappu Kopra siirtyi vuoden alussa masterseihin avoimesta luokasta. Ennakkoon oli tiedossa, että hänellä olisi onnistuneilla nostoilla mahdollisuuksia mitaliin 40-vuotiaiden naisten alle 63-kiloisten sarjassa. Kopra teki hyvän kisan ja sijoittui tuloksella 60 kiloa hopealle.

– Tulokseen en ole ihan tyytyväinen, koska tavoitteena oli tehdä kisassa oma ennätys. Vaikka ennätystä ei tullut, olen sijoitukseen tyytyväinen, ensimmäisen SM-mitalinsa saanut Kopra iloitsi.

Päivi Ristolainen ei ennakkoon osannut odottaa mitalia kisasta. Kisa ei sujunut ennakkosuunnitelmien mukaan muuta kuin ensimmäisen noston 55 kilon tuloksen osalta. Muut kisanostot hylättiin, mikä oli kilpailijalle pettymys. Ensimmäisellä nostolla irtosi kuitenkin 40-vuotiaiden naisten alle 72-kiloisten sarjan pronssimitali.

– Kilpaileminen on aina vähän yllätyksellistä joko hyvään tai huonoon suuntaan. Tänään ei ollut läheskään paras päivä, vaikka mitali tulikin, Ristolainen toteaa.

Ryhdin Juniorinostajista Sotkamon kisaan osallistui 15-vuotias Anton Kauranen. Hän on tottunut kilpailija sekä kotimaisilla että kansainvälisillä kisalavoilla. Kauranen kilpaili sarjassa 18-vuotiaiden alle 53-kiloisten sarjassa. Kultamitalin Kauranen pokkasi itselleen tuloksella 82,5 kiloa. Tulos sivuaa hänen omaa ennätystään, joten monipuoliselta urheilijalta voidaan odottaa tulevaisuudessa omia ennätystuloksia.

Ainoa Ryhdin edustaja avoimessa luokassa oli Teemu Hällfors, joka kilpaili sarjassa alle 83-kiloisten sarjassa. Siinä käytiin tiukka kilpailu kahden kärkinostajan välillä. Tällä kertaa Hällfors jäi hopealle kovalla tuloksella 185 kiloa, kun voittaja Janne Råman (Kokkolan Jymy) vei kullan tuloksella 190 kiloa. Vaikka hopeasija oli Hällforsille pettymys, oli sijoitus hyvä ensimmäistä vuottaan avoimessa luokassa nostavalle kilpailijalle.

Ryhtiläisten huoltajana toiminut jaoston puheenjohtaja Heimo Rauniolahti oli joukkioonsa tyytyväinen. Ryhti on alkuvuoden SM-kisojen perusteella tänäkin vuonna yksi Suomen vahvimmista voimanostoseuroista.

PÄIVI RISTOLAINEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.