Naapurit ovat valittaneet suositusta Veittijärven avantosaunasta ja nyt huhutaan saunan lopettamisesta – Omistajat: ”Tuulesta temmattu juttu, antaa saunan nyt vaan olla”

Ylöjärven Uutisia lähestyttiin kirjeellä, jossa kerrottiin, että Veittijärven avantosauna oltaisiin lakkauttamassa naapurien valitusten vuoksi. Myös netissä kerätään nimiä Veittijärven avantosaunan puolesta -nimiseen adressiin, jossa arvuutellaan, että Veittijärven saunan tontille tultaisiin rakentamaan omakotitalo.
Veittijärven avantosaunan kävijämäärä kasvaa vauhdilla, kuten muissakin paikoissa. Viime vuonna kävijöitä oli 12 000 .(Arkistokuva: Ylöjärven Uutiset)

 

Veittijärven saunan ja tontin omistaville Reijo Karppiselle ja Kirsi Vuorenmaalle tieto lopetusuhan alla olevasta avantosaunasta tulee puhtaana yllätyksenä. Pariskunta sanoo lyhyesti ja ytimekkäästi, etteivät juorut pidä paikkaansa eikä sauna ole katoamassa mihinkään.

– Mitään taloa paikalle ei ole tulossa, antaa saunan olla vaan, he toteavat.

Vähintään yhtä ihmeissään on Veittijärven saunan toiminnasta vastaava Ylöjärven avantouimareiden puheenjohtaja Olli Siiroinen.

– Nyt on kyllä tuulesta temmattu juttu, hän toteaa.

Sauna oli ennen naapureita

Niin omistajat Karppinen ja Vuorenmaa kuin avantouimareiden Siiroinen tietävät, että naapurit ovat olleet jo pidempään näreissään suositun avantosaunan olemassaolosta ja sen aiheuttamasta trafiikista alueella. Fakta on kuitenkin se, että sauna on ollut paikalla ennen asutusta, jo vuodesta 1970 asti.

– Jo viime keväänä naapurit valittivat saunasta kaupungille ja vetosivat, että nykyisessä asemakaavassa tontti on osoitettu omakotitalolle.  Teimme asiasta vastineen ja sen enempää asiasta ei ole kuulunut, Siiroinen kertoo.

Hänen mukaansa avantosaunan naapureita ärsyttää eritoten saunojien aiheuttama autoliikenne ja parkkeeraus. Avantouimarit ovat tehneet kaupungille ehdotuksen, jonka mukaan parkkipaikkoja olisi hyvä saada lisää, esimerkiksi saunan taakse.

– Kaikken paras olisi saada iso parkkipaikka Tomppilantien päätyyn tai johonkin sinne.