Painonnostaja Jutta Selinin kisavuosi käyntiin uudella SE-tuloksella – Liikunta-alan yrittäjyys mahdollistaa nyt entistä kovemman treenauksen ja kehittymisen

Kuva: Hookgrip

Seuraavaksi Selin lähtee mitalijahtiin Helsinkiin, jossa kisataan aikuisten SM-kilpailut helmikuun puolessa välissä. (Kuva: Hookgrip)

19-vuotias Selin työnsi  Tampereella järjestetyssä Leader Cupissa jälleen henkilökohtaisen ennätyksensä  mutta samalla myös uuden Suomen ennätyksen alle 20- ja alle 23-vuotiaissa.

Tampereen Pyrinnön painonnostojaostoa edustavan Selinin tempaus jäi kilpailussa 77 kiloon, mutta työntötulokset jatkoivat paranemistaan. Selin tekikin 101 kilon työntötuloksellaan uuden henkilökohtaisen ennätyksensä, joka on samalla Suomen ennätys niin alle 20-vuotiaiden kuin alle 23 vuotiaiden sarjassa.

Ennen viime viikonloppua Selin rikkoi SE-tuloksia viimeksi joulukuussa, jolloin hän teki uudet ennätykset sekä työnnössä että tempauksessa. Tempauksessa hän nosti tuolloin 81 kiloa ja työnnössä 100 kg.

Seuraavaksi Selin lähtee mitalijahtiin Helsinkiin, jossa kisataan aikuisten SM-kilpailut helmikuun puolessa välissä.

– Taso tulee olemaan kova. Meitä on noin kuusi naista sarjassa ja kisaamme suurin piirtein samoilla lukemilla. Tavoitteena on lähteä hakemaan mitalia, hän kertoo.

Yrittäjyys helpottaa harjoittelua

Selinin viime aikojen kehitys on ollut nousujohteista. Nainen kertoo, että nostosuorituksiin ovat vaikuttaneen suuresti  hiljattain tapahtuneet muutokset työelämässä: ennen vuorotyöläisenä työskennellyt Selin on vaihtanut nyt täysipäiväiseksi liikunta-alan yrittäjäksi.

– Teen henkilökohtaisia valmennuksia ja painonnostovalmennuksia. Kun pääsen päättämään päivän aikataulusta itse,  saan myös omat harjoitukseni sopimaan päivään paremmin. Tämä järjestely mahdollistaa myös harjoittelun kahdesti päivässä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?