Ylöjärveläismenestystä nuorten hiihtokatsastuksissa – Stenman ja Pihlava PM-kisoihin

Sonkajärvellä ja Lapinlahdella annettiin viikonloppuna näyttöjä talven arvokisoihin. Ylöjärven Ryhdin hiihtäjät onnistuivat erinomaisesti.
Tino Stenman (oik.) piti yllä hyvää vauhtia katsastuskisoissa. (Kuva: Aki Stenman)

Viikonlopun hiihtokisat olivat katsastus sekä Otepäässä hiihdettäviin Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin että helmikuussa Sarajevossa kisattaviin Nuorten Euroopan olympiafestivaalien talvikisoihin. Samalla hiihdettiin Fennovoima Cupia, josta jäljellä ovat enää SM-kisahiihdot helmi- ja maaliskuussa.
Sonkajärven Pahkan järjestämässä perinteisen sprintissä aika-ajoista erävaiheeseen pääsivät ryhtiläisistä Tino Stenman ja Aapo Haataja. He hiihtivät samassa alkuerässä, josta välieriin hiihtivät Stenman ja Jämsänkosken Ilveksen Ville Muhonen.

Haataja jäi välieräpaikasta alle puoli sekuntia. Välierässä Stenman varmisti finaalipaikan hiihtämällä toiseksi. Hän jäi Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekarille reilut kaksi sekuntia.

Finaalissa Stenman sijoittui viidenneksi. Voiton vei Emil Liekari, hopeaa otti Oulun Hiihtoseuran Niilo Moilanen ja pronssia Puijon Hiihtoseuran Valtteri Pennanen. Aapo Haatajan lopullinen sijoitus oli 14. Sauvarikosta kärsinyt Kalle Ijäs hiihti sijalle 33.

Ylöjärveläismenestystä tuli myös 18-vuotiaiden naisten sarjassa, jossa Ylöjärven Ryhdistä Kankaantaan Kisaan siirtynyt Aino Pihlava hiihti erinomaisen sprinttikisan ja sijoittui hopealle.
Pihlava oli aika-ajon neljänneksi nopein. Hän voitti oman alkueränsä sekä hiihti toiseksi välierässä. Finaalissa häntä nopeampi oli ainoastaan Liperin Hiihtoseuran Lotta Kurttila 0,28 sekunnilla. Myös edellisessä katsastuksessa Pyhäjärvellä Pihlava hiihti perinteisellä hiihtotyylillä pronssille.

Sunnuntaina Lapinlahdella 18-vuotiaiden miesten 10 kilometrin vapaan kisan voitti odotetusti Emil Liekari. Tino Stenman oli päivän neljänneksi nopein ja jäi voittajasta reilun minuutin. Kalle Ijäs hiihti sijalle 27 ja Aapo Haataja sijalle 28.

Aino Pihlava hiihti 18-vuotiaiden naisten viiden kilometrin kisassa seitsemänneksi. Kisan voitti Liperin Hiihtoseuran Lotta Kurttila, joka oli 27 sekuntia Pihlavaa nopeampi.

Maanantaina tuli tieto, että Tino Stenman ja Aino Pihlava valittiin edustamaan Suomea nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisoihin Otepäähän.

Nuoremmat ryhtiläiset osallistuivat viime viikonloppuna hiihtokisoihin Forssassa ja Tammelassa. Kaikulan vapaalla tyyilillä hiihdetyissä kisoissa kultaa taistelivat sarjoissaan Okko Koskinen, Aino Aarnio ja Emmi Henriksson. Hopeaa hiihti Reea Hiitelä, ja pronssin nappasivat Aino Koskinen, Krista Manninen ja Veeti Seppälä.

Tammelan Ryskeen perinteisen kisassa sunnuntaina sarjansa voitti Krista Manninen. Hopealle hiihtivät Reea Hiitelä ja Helmi Koskela. Pronssille ylsivät Okko Koskinen, Aino Koskinen ja Roni Hiitelä.

Ensi sunnuntaina jatkuu KristaCup Ylöjärven Ryhdin järjestämällä vapaan tyylin sprintillä, joka kisataan Tampereen Kaupissa. KristaCup on Hämeen Hiihdon organisoima 7–16-vuotiaille tarkoitettu kuuden kilpailun kokonaisuus, jonka kummina toimii Krista Pärmäkoski.