Eppujen alkuperäisjäsen Mikko Saarela on kuollut – menehtyi sairauteen Helsingissä

Eppu Normaali vahvistaa Facebook-sivuillaan bändin alkuperäisjäsenen, 60-vuotiaan Mikko Saarelan kuolleen tänään perjantaina 11. tammikuuta Helsingin Terhokodissa.

Mikko Saarela (toinen oikealta) soitti Eppujen kahdella ensimmäisellä albumilla. Hän tekstitti ja sävelsi myös Akun Tehdas- ja Coctail Bar -albumeille. (Kuva: Poko Rekordsin arkistot / Mäsi)

Saarela soitti Epuissa  kahdella ensimmäisellä  levyllä, Aknepop- ja  Maximum Jee & Jee -albumeilla. Hän jatkoi yhteistyötä yhtyeen kanssa tekstittäen ja säveltäen Akun Tehdas – ja Coctail bar -albumeille. Saarela halusi kuitenkin keskittyä opiskeluun ja jäi Helsinkiin ja perusti myös perheen.  Musiikkia hän ei  silti jättänyt vaan perusti futuyhtye Organin ja oli mukana muun muassa U-Bayoussa ja Freud, Marx, Engels & Jungissa.

Eppujen kanssa Saarela nähtiin viimeisen kerran yhtyeen stadionkeikalla Ratinassa vuonna 2016.

Eppu Normaali muistelee Saarelaa muistokirjoituksessaan, jossa toteaa, että Eppu Normaali -nimikin oli Saarelan keksimä jo ennen kuin hän edes kuului yhtyeeseen.

–  Liityttyään, hän toi mukanaan loistavan biisintekotaitonsa, musiikillisen tietämyksensä ja näkemyksensä. Erityisesti Mikon tekstit olivat jo tuolloin oivaltavia ja ovat kestäneet aikaa hyvin, ollen relevantteja tänäänkin, Eput kirjoitavat.

Kirjoituksessa todetaan, ettei bändiä olisi olemassa ilman Saarelaa.

– On selvää, että nykyisen kaltaista Eppu Normaalia ei olisi olemassa ilman Mikon alkuaikojen panosta. Mikon vaikutus kuuluu yhtyeessä yhä, joka kerta, kun instrumentteihin tartutaan, Eput toteavat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?