Teemu Hällfors huippu-urheilijoiden testauspooliin

Voimanostaja Teemu Hällfors on nimetty Suomen antidopingtoimikunnan (ADT) rekisteröityyn testauspooliin.

Teemu Hällforsia testataan nyt niin kuin huippu-urheilijoita kuuluu testata. (Kuva: Janne Ylimys)

Ylöjärveläinen voimanostaja ja penkkipunnertaja kilpaili viime vuoden aikana menestyksekkäästi SM-, EM- että MM-kisoissa. SM-kisoista Hällforsilla on 23-vuotiaiden alle 83-kiloisten juniorisarjassa kultamitalit niin klassisessa voimanostossa, varustevoimanostossa, klassisessa penkkipunnerruksessa kuin varustepenkkipunnerruksessa.

Klassisen penkkipunnerruksen MM-kisoissa Hällfors sijoittui sarjassaan hopealle tuloksella 185 kiloa. Klassisen voimanoston MM-kisoissa Hällforsin sijoitus oli kuudes. Penkkipunnerruksessa Hällfors kuitenkin otti lajihopeaa.
Varustepenkkipunnerruksen EM-kisoissa Hällfors voitti kultaa. Näiden kisojen lisäksi Hällfors on menestynyt myös PM-kisoissa ja edustanut Suomea maajoukkueessa Arnold Classic Europe -kisassa.

Viime joulukuussa Hällfors teki sarjaan 23-vuotiaiden alle 83-kiloisten sarjassa SE-tulokset klassisessa voimanostossa jalkakyykyssä (246 kiloa) ja yhteistuloksessa (686 kiloa). Edellisen kerran Hällfors oli rikkonut SE-tulokset kyykyssä ja yhteistuloksessa tammikuussa nuorten klassisen voimanoston SM-kisoissa.

Myös penkkipunnerruksessa Hällfors laittoi ennätyksiä vuoden aikana uuteen uskoon. Islannissa syyskuussa käydyissä nuorten PM-kisoissa hän teki sarjassaan klassisessa penkkipunnerruksessa Pohjoismaiden ennätyksen 188 kiloa. Samassa kisassa Hällfors teki SE-tuloksen 215 kiloa varustepenkissä.

Nämä ennätykset eivät kuitenkaan Hällforsille riittäneet. Lokakuussa järjestetyissä varustepenkkipunnerruksen EM-kisoissa Luxemburgissa Hällfors paransi nimissään olevaa 23-vuotiaiden alle 82-kiloisten ennätystä lukemiin 222,5 kiloa. Ennätystahti jatkui edelleen joulukuussa, kun Hällfors teki Siilinjärven varustepenkkipunnerruksen SM-kisassa SE-tuloksen 233 kiloa.

Klassisessa penkkipunnerruksessa Hällfors korjaili SE-tulosta vielä joulukuussakin lukuihin 186 kiloa. Tällöin sarja oli normaalista poiketen 23-vuotiaiden alle 93-kiloiset.

Testauspooli on ADT:n nimeämä ryhmä huippu-urheilijoita, joihin dopingtestaus erityisesti kohdentuu ja joilla on olinpaikkatietojen ilmoitusvelvollisuus. Testauspoolijärjestelmä perustuu Suomen antidopingsäännöstöön, joka noudattaa maailman antidopingsäännöstön ja WADA:n testaus- ja tutkintastandardin säännöksiä.

Pooliin nimetyn urheilijan on pidettävä yhteys- ja olinpaikkatietonsa ajan tasalla testausta varten. Pooliin nimetyt urheilijat ilmoittavat neljännesvuosittain jokaiselle vuosineljänneksen vuorokaudelle 60 minuutin ajanjakson, jolloin ovat testausta varten tavoitettavissa tietystä paikasta.

PÄIVI RISTOLAINEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.