Teemu Hällfors huippu-urheilijoiden testauspooliin

Voimanostaja Teemu Hällfors on nimetty Suomen antidopingtoimikunnan (ADT) rekisteröityyn testauspooliin.
Teemu Hällforsia testataan nyt niin kuin huippu-urheilijoita kuuluu testata. (Kuva: Janne Ylimys)

Ylöjärveläinen voimanostaja ja penkkipunnertaja kilpaili viime vuoden aikana menestyksekkäästi SM-, EM- että MM-kisoissa. SM-kisoista Hällforsilla on 23-vuotiaiden alle 83-kiloisten juniorisarjassa kultamitalit niin klassisessa voimanostossa, varustevoimanostossa, klassisessa penkkipunnerruksessa kuin varustepenkkipunnerruksessa.

Klassisen penkkipunnerruksen MM-kisoissa Hällfors sijoittui sarjassaan hopealle tuloksella 185 kiloa. Klassisen voimanoston MM-kisoissa Hällforsin sijoitus oli kuudes. Penkkipunnerruksessa Hällfors kuitenkin otti lajihopeaa.
Varustepenkkipunnerruksen EM-kisoissa Hällfors voitti kultaa. Näiden kisojen lisäksi Hällfors on menestynyt myös PM-kisoissa ja edustanut Suomea maajoukkueessa Arnold Classic Europe -kisassa.

Viime joulukuussa Hällfors teki sarjaan 23-vuotiaiden alle 83-kiloisten sarjassa SE-tulokset klassisessa voimanostossa jalkakyykyssä (246 kiloa) ja yhteistuloksessa (686 kiloa). Edellisen kerran Hällfors oli rikkonut SE-tulokset kyykyssä ja yhteistuloksessa tammikuussa nuorten klassisen voimanoston SM-kisoissa.

Myös penkkipunnerruksessa Hällfors laittoi ennätyksiä vuoden aikana uuteen uskoon. Islannissa syyskuussa käydyissä nuorten PM-kisoissa hän teki sarjassaan klassisessa penkkipunnerruksessa Pohjoismaiden ennätyksen 188 kiloa. Samassa kisassa Hällfors teki SE-tuloksen 215 kiloa varustepenkissä.

Nämä ennätykset eivät kuitenkaan Hällforsille riittäneet. Lokakuussa järjestetyissä varustepenkkipunnerruksen EM-kisoissa Luxemburgissa Hällfors paransi nimissään olevaa 23-vuotiaiden alle 82-kiloisten ennätystä lukemiin 222,5 kiloa. Ennätystahti jatkui edelleen joulukuussa, kun Hällfors teki Siilinjärven varustepenkkipunnerruksen SM-kisassa SE-tuloksen 233 kiloa.

Klassisessa penkkipunnerruksessa Hällfors korjaili SE-tulosta vielä joulukuussakin lukuihin 186 kiloa. Tällöin sarja oli normaalista poiketen 23-vuotiaiden alle 93-kiloiset.

Testauspooli on ADT:n nimeämä ryhmä huippu-urheilijoita, joihin dopingtestaus erityisesti kohdentuu ja joilla on olinpaikkatietojen ilmoitusvelvollisuus. Testauspoolijärjestelmä perustuu Suomen antidopingsäännöstöön, joka noudattaa maailman antidopingsäännöstön ja WADA:n testaus- ja tutkintastandardin säännöksiä.

Pooliin nimetyn urheilijan on pidettävä yhteys- ja olinpaikkatietonsa ajan tasalla testausta varten. Pooliin nimetyt urheilijat ilmoittavat neljännesvuosittain jokaiselle vuosineljänneksen vuorokaudelle 60 minuutin ajanjakson, jolloin ovat testausta varten tavoitettavissa tietystä paikasta.

PÄIVI RISTOLAINEN