YIlves iski viisi maalia mestarien verkkoon – sekään ei riittänyt

Isänpäivän ottelussa toisella jaksolla kuskin paikalla raatanut Ylöjärven Ilves koki karvaan pettymyksen yllätysvoiton livetessä viimeisten peliminuuttien hermopaineessa.
YIlveksen parhaana palkittu Esra Erden (16) oli jatkuvasti vastustajan riesana. (Kuvat: Esa Norvia)

Tiukoille joutunut viime kauden mestarijoukkue Golden Futsal Team ratkaisi ottelun edukseen vasta pelin viimeisen minuutin puolivälissä. Ottelun lopputulos oli 5–6 (2–2).

Ottelu alkoi lupaavasti, kun YIlveksen Esra Erden vei kotijoukkueen johtoon liukumalla Sini Sutisen tarjoilemaan takatolppasyötön maaliin ajassa 4.26. Pian GFT tuli kuitenkin tasoihin, kun Elina Vilkki avasi maalisaldonsa Naisten Futsal-Liigassa ajassa 5.55.

Tasaisen ja vauhdikkaan ottelun seuraava maali kirjattiin ajassa 1.:00 vieraille, kun Kiia Laine laukoi vartioinnista huolimatta laidalta pallon ohi YIlveksen maalia vartioineen Saara Viitasen.

YIlveksen päättäväinen prässipeli ja pelirohkeus hyökkäystilanteissa palkittiin vielä ennen erätaukoa tasoitusmaalilla. Tintti Kurtin syöksy kohti torjunnassaan haparoinutta GFT:n maalivahtia Heidi Tahvanaista, johti onnekkaaseen maaliin. Tasoitusmaali kirjattiin syntyneeksi ajassa 19.13.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaan kamppailun merkeissä. GFT onnistui ensimmäisenä hyödyntämään tilanteensa, kun kookas Kiia Laine teki vahvan yksilösuorituksen ja pääsi jälleen vartioitunakin laukomaan pallon ohi Viitasen ajassa 22.52.

YIlves alkoi maalin jälkeen päästä yhä paremmin pelin juonesta kiinni ja otti ottelussa tahtipuikon. Tulosta syntyi, kun Ida Lohtander tasoitti tilanteeksi 3–3 maalinedustatilanteesta ajassa 28.21.

Joukkuekaverit piirittivät maalin tehneen Emmi Rauhalan.

Kotijoukkueen johtomaali syntyi pian Erdenin tykittäessä yläputken kautta pallon verkon perukoille ajassa 29.58. Neljä minuuttia myöhemmin ottelu jälleen oli tasan, GFT:n Maiju Hirvonen jäi vartioimatta takatolpalla. Hirvosen ohjaus maaliin kirjattiin ajassa 33.55.

YIlves jatkoi vahvasti. Emmi Rauhalan päättäväinen nousu vieraiden puolustuksen väliin ja napakka laukaus takatolpan juureen vei kotijoukkueen jälleen johtoon ajassa 35.48.

Ottelun ollessa ähellä loppua alkoi GFT alkoi luonnollisesti satsata hyökkäävämpään peliin. Tämä sai YIlveksen peliin ylimääräistä pallon polttelua. Peliväline päätyi vieraille aiempaa nopeammin ja jälleen kerran vahvan nousun YIlveksen maalille tehnyt GFT:n Laine iski pelin tasoihin ajassa 37.30.

YIlves haki edelleen voittomaalia ja sai myös maalitilanteita. Pallo ei kuitenkaan suostunut menemään verkkoon ja jatkoerä alkoi jo häämöttää.

Kokemus oli isossa roolissa, kun YIlveksen niskaan kaadettiin kylmä suihku. GFT:n meritoituneimpiin pelaajiin lukeutuva Hirvonen onnistui rajapotkutilanteesta tunnetusti tarkalla laukauksellaan loihtimaan vieraille voittomaalin läpi YIlveksen puolustuksen ajassa 39.33.

Ottelua isännöi Ylöjärven Uutiset. YIlveksen maalivahti Iida Koskinen (2.oik.) pysäytti puoliajan rankkarikisassa Pirkanmaan Lehtitalon tapahtumakoordinaattorin Hanna-Mari Kujalan (2. vas.) ja Ylöjärven Uutisten päätoimittajan Ville Mäkisen kaikki yritykset. Kisan järjesti YIlveksen joukkueenjohtaja Karoliina Loutesalmi (vas.)

Lisämaaleja eri ottelussa nähty. Pisteiden riistäminen GFT:ltä ei siis vieläkään onnistunut, vaikka YIlves pääsikin lähemmäs kuin koskaan aiemmin.

YIlveksellä on heti perään toinen kotiottelu. Siinä vastaan asettuu tiukkoja otteluita pelannut nousijajoukkue Vantaan Palloseura. Ottelu alkaa lauantaina kello 17 Urheilutalolla.