Hällforsilla upea kisaputki Islannissa ja Espanjassa

Teemu Hällfors urakoi syyskuun lopussa voimanosto- ja penkkikisoja sekä Islannissa että Espanjassa. Yhteensä kahteen peräkkäiseen viikonloppuun mahtui viisi kisaa. Palautumisaikaa kisojen välillä oli niukalti, joten kisaputki oli tiukka rutistus nuorelle urheilijalle.
Teemu Hällfors oli kovassa kunnossa kisakiertueella. (Kuva Janne Ylimys)

Islannissa 21.-22. syyskuuta käydyissä nuorten PM-kisoissa Hällfors nousi kisalavalle kolmesti. Ensimmäisenä kisapäivänä hän kilpaili klassisessa voimanostossa 23-vuotiaiden alle 83-kiloisten painoluokassa. Toiseen kisapäivään mahtui kaksi penkkipunnerruskisaa. Hällfors kilpaili painoluokassaan ensin klassisessa penkkipunnerruksessa ja hetken päästä vielä varustepenkkipunnerruksessa.

Viikonlopun saldona oli kolme mitalia ja kaksi ennätystulosta. Klassisessa voimanostossa Hällfors sai hopeaa tulossarjalla: jalkakyykky 240 kiloa, penkkipunnerrus 188 kiloa ja maastanosto 240 kiloa. Penkkipunnerrustulos on uusi Pohjoismaiden ennätys alle 23-vuotiaiden alle 83-kiloisten sarjassa.

Penkkipunnerruksessa Hällfors kirkasti mitalit kultaisiksi. Toisen päivän urakka ei ollut helppo, koska edellisen päivän kisa tuntui lihaksistossa kovana rasituksena. Hällfors kuitenkin nosti klassisella tyylillä ensin 185 kiloa ja voitti tuloksella oman sarjansa. Lisäksi hän oli päivän paras miesjuniorinostaja klassisessa penkkipunnerruksessa. Varustepenkkipunnerruksessa Hällfors laittoi SE-tuloksen uuteen uskoon ja punnersi paidalla ylös 215 kiloa. Voittajan oli tämänkin kisan jälkeen helppo hymyillä, kun myös varustepenkistä irtosi voiton lisäksi parhaimman juniorinostajan titteli.

Espanjassa Hällfors osallistui Arnold Classic Europe 2018 -kisaan 28.–29. syyskuuta. Ensimmäisenä kisapäivänä vuorossa oli klassinen penkkipunnerrus. Kisassa ei ollut erillisiä ikä- ja painoluokkia vaan kaikki kilpailivat samassa sarjassa.

Paremmuus ratkaistiin Wilksin pisteilllä, jossa kilpailijan paino ja tulos suhteutetaan toisiinsa. Hällfors sijoittui penkkipunnerruksessa tuloksella 180 kiloa kymmenenneksi, mikä oli 18 kovan ja kokeneen kilpailijan joukossa juniorinostajalle hyvä saavutus.

Toisena kisapäivänä Hällfors kilpaili avoimessa luokassa klassisen voimanoston sijoituksista 12 muun urheilijan kanssa. Hällfors teki hyvän jalkakyykkytuloksen 242,5 kiloa, penkkipunnersi 180 kiloa ja veti maasta 252,5 kiloa.

Penkkipunnerruksessa Hällfors oli tuloksen perusteella ryhmän paras nostaja. Ennen maastanostoa Hällfors oli vielä kiinni pronssimitalissa. Mitalisija olisi kuitenkin vaatinut maastanostossa lisää kiloja tulokseen. Kokonaiskisassa Hällfors sijoittui hienosti Wilksin pisteillä laskettuna viidenneksi.

1995 syntynyt Hällfors on kokenut kilpailija, jonka kilpaura alkoi jo vuonna 2011. Hällfors aloitti voimaharjoittelun 10-vuotiaana voimanostoa harrastaneen isänsä kanssa. Hällforsilla on entuudestaan hallussaan klassisessa voimanostossa sarjan 82M23 SE-tulokset jalkakyykyssä (245 kiloa) ja yhteistuloksessa (682,5 kiloa).