Perhejotos jälleen suosiossa

Sunnuntaiaamun pilvipoutainen sää ympäröi kilpailijat, perheet ja järjestäjät. Vajaan kahdenkymmenen asteen lämpötila oli lempeä, luonto kaunis ja aurinkokin pilkahti tämän tästä perheiden kulkemalle polulle.

Järjestelyvastuussa ollut Jari Vuolle kiitti kaupunkia ja muita yhteistyökumppaneita.

Vuosien mittaan suuren suosion saanut perheiden yhteinen liikuntatapahtuma hauskoine ja helppoine tehtävärasteineen on vakiinnuttanut asemansa Ylöjärven tapahtumien syksyssä. Järjestämisvastuu on vuorotellen reservin upseereilla ja aliupseereilla. Maanpuolustusnaiset ovat mukana tekemässä kaiken mahdolliseksi – kuinka laulussa sanotaankaan: ”kaiken takana on nainen!”

Vuosittain kalenterissa

Syyskuun alun perinteistä jotospäivää odotetaan. Perheiden yhteinen ulkoilutapahtuma on merkitty ajoissa kalenteriin.
– Tämä on todella hieno juttu, ja luonto täällä on erityisen kaunis, Katri Eerola sanoi. Hän oli perheenjäsentensä Seijan ja Matin kanssa maistelemassa makkaraa reitin kierrettyään.
– Ei olisi mitenkään uskonut, että tämä järvi on kuuden hehtaarin kokoinen, hän sanoi.
Grillistä juuri nostettua makkaraa maisteli myös Tuomisen perhe, isä Jose, äiti Kirsi ja pojat Topi ja Tuukka.
– Tämä on kerta kaikkiaan hieno tapahtuma, totesi Jose Tuominen. Perhe on ollut mukana jo aiempinakin vuosina.
Monet perheet kiittivät Antti Mäkikylän yli sata vuotta sitten teettämää pengerrettyä polkua, joka on osoittautunut ”lastenvaunukelpoiseksi” reitiksi. Juuri ulkona liikkumisen helppous tässä upeassa maastossa onkin eräs suuri houkutin hauskojen tehtävien ja tarjoilun lisäksi.

Hienoja yhteistyökumppaneita

Kuten aikaisempinakin vuosina, mukana olivat jälleen entiset, hyviksi koetut yhteistyökumppanit. Ylöjärven VPK:lla oli uudenkarhea miehistönkuljetusauto, jolla vedettiin ”valistusperäkärryä”. Sen lavalla olikin monenlaisia laitteita, joiden avulla kisailijoille saatiin havainnollisesti kerrotuksi palontorjunnan tärkeistä tehtävistä.
SPR oli entiseen tapaan mukana omalla infopisteellään, jossa kaikki osanottajat myös poikkesivat. Tietoa saatiin jopa myrkyllisistä kasveista.
Täysin omassa ylhäisyydessään suosion osalta oli jälleen Sotilaskotiyhdistyksen kahvi- ja munkki-asema. Varusmiehinä palvelleet isät ja äidit saivat näyttää perheilleen, mikä on ”sotkun” munkkien taika.
Erityisen tärkeä yhteistyökumppani on vuodesta vuoteen ollut Ylöjärven kaupunki.
–Kaikki toimi hienosti kaupungin verkkosivujen informaatiosta aina puomien avaamiseen ja sulkemiseen asti. Kaupunki ansaitsee tapahtuman mahdollistamisesta erityiskiitoksen, Jari Vuolle sanoo. Hän oli tänä vuonna päävastuussa tilaisuuden järjestämisestä Ylöjärven Reserviupseerien puheenjohtajana.

Sami Rantanen neuvoo frisbee-rastilla pientä heittäjää.

Eerolan perhe tietovisarastilla. Oikealla Torbjörn Nikus.

Makkara maistuu Topi Tuomiselle kierroksen jälkeen …samoin pikkuveli Tuukalle.

Makkara maistuu Topi Tuomiselle kierroksen jälkeen …samoin pikkuveli Tuukalle.

Juhani Vahtokari

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.