Eppu-hulluus toi tatuoinnit, moottoripyörän ja valtavan määrän fanitavaraa

Lateksimaalia farkkuliiviin ja Tesoman teeautosta ilmainen rintamerkki, johon leikattiin Suosikki-lehdestä Martti Syrjän pää. Näin toimi 1980-luvulla luova punkkari,

Teuvo Pyykön mukaan Epuissa kolahtaa koko bändi. – Ei ole sanoja ilman musiikkia, eikä musiikkia ilman sanoja.

joka halusi tuoda ilmi, että vaatteet on mun aatteet.

Sellainen punkkari oli myös Teuvo Pyykkö, jonka lateksimaalattu liivi on vaihtunut sittemmin siistiin t-paitaan. Paitaan painettu teksti on tosin sama kuin reilut 30 vuotta sitten: vaatehan ei ole mitään, jos siinä ei lue Eppu Normaali.

Samaa mieltä on myös Teuvon puoliso Katri Pyykkö. Siksipä hänkin on sonnustautunut tutun ylöjärveläisyhtyeen lyhythihaiseen. Enää ei ole varmasti epäselvää, keitä tämä pariskunta fanittaa.

– Kai tämä jonkinmoista hulluutta on, yhteisillä Eppu Normaali -tatuoinneilla varustettu pariskunta sanoo.

Vanha nakukalenteri saanut uudet kuukausisivut Pirkanmaan jätehuollon roskakalenterista.

Pyykköjen yhteinen Eppu-harrastus on ollut selvää pariskunnan alkuajoista lähtien. Itse asiassa Eppu Normaali oli se, joka parin toikin yhteen 32 vuotta sitten.

– Kun tavattiin, niin kysyttiin toisiltamme,­ että mitä sää kuuntelet. Vastattiin molemmat, että Eppuja. Se oli sillä selvä, Teuvo Pyykkö hymähtää.

Pyyköt ovat reissanneet suosikkiyhtyeensä keikoilla pitkin Suomea. Plakkarissa on arviolta reilut 30 keikkaa. Joskus he ovat käyneet Eppujen keikalla kahdesti kolmestikin kesässä.

Pyykköjen mukaan jokainen keikka on erilainen, ja siksipä yhtyeeseen ei ikinä kyllästykään.

Pariskunnan Eppu-hulluus ei rajoitu vain keikkailuun, vaatteisiin ja tatuointeihin. Keittiöstä löytyy Eppu-mukit ja jääkaapin ovesta Eppu-magneetit. Sitten on myös kaikki cd- ja karaokelevyt, elokuvat ja kirjat, jopa pelikortit.

Ehkä mielenkiintoisin Eppuihin liittyvä yksityiskohta on kodin keittiön seinällä roikkuva nakukalenteri, joka jo hieman pullistelee ja irvistelee kulmistaan.

Valokuva on otettu vuoden 1987 Räikkä-Rockissa, jossa Pyyköt (takana) olivat seuraamassa Eppujen keikkaa. Nimikirjoituslappu puolestaan matkusti Katri Pyykön lompakossa 29 vuotta. Eppujen nimikirjoitukset kerättiin kuittiin vuoden 1987 juhannuksena Nummirockissa.

– Meillä on kaksi Eppu-kalenteria, joita käytetään vuoro vuosin. Joka vuosi liimaan niihin uudet kuukausisivut uusimmasta Pirkanmaan jätehuollon roskakalenterista, Katri kertoo ylpeänä keksimästään systeemistä.

Eppujen naamoja pääsee tuijottamaan myös pariskunnan vessassa.

– Lapsemme eivät ymmärrä tätä meidän hämpötystämme. Kun tyttäremme muutti pois kotoa, otin ensimmäisenä sinitarraa ja liimasin Eppu-julisteen vessan seinään, Katri muistelee.

Suosikkiyhtye on auttanut Teuvo Pyykköä myös saamaan tahtonsa läpi moottoripyöräasiassa.

Mies oli ruikuttanut moottoripyörää 25 vuotta, mutta Katri-vaimo ei ollut taipunut – kunnes kerran komea moottoripyörä pysähtyi Lamminpäässä samaan risteykseen Pyykköjen kanssa.

– Katsottiin, että nyt on hieno pyörä. Ja kappas, kukas muukaan sitä ajoi kuin Martti Syrjä. Tyttäremme sitten meuhkasi minulle, että nyt ostat sen pyörän kun kerran Martillakin on. Seuraavana päivänä oma moottoripyörä oli pihassamme.