Sutinen maalinteossa Ruotsia vastaan

Ylöjärven Ilveksen Sini Sutinen onnistui Ruotsia vastaan maalinteossa, kun Suomi pelasi historian ensimmäisen naisten futsalmaaottelun kotimaassa.
Sini Sutinen (vas.) pääsi näyttämään osaamistaan maaottelussa (Arkistokuva: Esa Norvia)

Sutisen maali ei riittänyt nostamaan Suomea voittoon, vaan länsinaapuri vei kamppailun niukasti 3–4.

Ennakkoasetelmat olivat odottavat ja molempien joukkueiden pelaajista aisti jännityksen jo ennen ottelua.

Ottelu alkoi Ruotsin tiukalla prässillä ja Suomella oli vaikeuksia päästä hyökkäämään. Jo vajaan kahden minuutin pelaamisen jälkeen Ruotsin läpiajossa Suomen kapteeni, maalivahti Lepikonmäki pelasi palloa rangaistusalueen ulkopuolella. Lepikonmäelle tuomittiin ulosajo ja Suomi joutui alivoimalle.

Ylivoimalla Ruotsi onnistui siirtyi 1-0-johtoon Susan Kiryon maalilla. Maalin jälkeen peli tasaantui ja Suomikin sai luotua muutamia maalintekopaikkoja ja reilun 13 minuutin pelin jälkeen Netta Hannula onnistui tasoittamaan hienolla etukulmalaukauksella. Ruotsi kuittasi kuitenkin vain reilun kahden minuutin jälkeen jälleen johtoon Daniela Chamoun hienolla vapaapotkukuviomaalilla.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen tapaan Ruotsin vimmatulla prässillä. Ajassa 24.17 Suomen Elina Setälä onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun. Vain reilu minuutti Setälän maalin jälkeen Suomi menetti kohtalokkaasti pallon hyökkäysalueella ja siitä seuranneesta läpiajosta Ruotsin Nazanin Vaseghpanah ohitti Suomen maalissa pelanneen Tiia Ropasen.

Jonkin aikaa peli aaltoili melko tasaisena, kunnes Sini Sutisen laukaus lirui Ruotsin maalivahti Amanda Olssonin jalkojen välistä verkkoon.

Suomen riketilin täyttymisen seurauksena Ruotsin Isabel Aguilar ampui pilkulta Ruotsin jälleen maalin johtoon.

Lopun noin viiden minuutin ajan Suomi yritti ylivoimaa pyörittämällä saada tasoitusmaalin aikaan. Muutama maukas paikka Suomelle tulikin, mutta maalikehikoita lähemmäksi Ruotsin maalia palloa ei saatu.

Suomi kohtaa Ruotsin uudelleen tänään.