Rantapiikaan murtauduttiin kolmesti – yrittäjä väsyi ja sulki kesäkahvilan

Kuuselan rannassa sijaitsevan kesäkahvila Rantapiian yrittäjät ovat sulkeet kahvilansa ovet tältä kesältä. Kesäkahvilaan on asianmukaisista turvasysteemeistä huolimatta murtauduttu jo kolme kertaa lyhyen ajan sisään. Neljäs kerta jäi murtovarkailla yritykseksi.
Yrittäjän mukaan koskaan aiemmin Rantapiika ei ole kokenut yhtä mittavaa ilkivaltaa.

Viime viikon alussa tehty murto oli  liikaa kesäkahvila Rantapiian yrittäjille Matti Kairimolle ja Hannele Halttunen-Kairimolle.

Niinpä yrittäjät julkaisivat kesäkahvilansa Facebook-sivulla ilmoituksen, jossa kertoivat kahvilan sulkemisesta jatkuvan ilkivallan vuoksi – kahvilaan kun murtauduttiin yhteensä kolmesti ja vielä neljättä yritettettiin.

Matti Kairimo sanoo, että he eivät nähneet vaimonsa kanssa tässä tilanteessa enää muuta vaihtoehtoa kuin sulkemisen.

– Ei oikein enää usko riittänyt tähän jatkuvaan siivoamiseen, korjaamiseen ja rikosilmoitusten tekoon. Uusimme asianmukaiset turvalukotkin kahteen otteeseen, mutta silti ne oli rälläkällä hajotettu, yrittäjä huokaa.

Paikkoja hajotettu, alkoholia viety

Tällainen teksti on ilmestynyt kahvilan etuikkunaan.

Yrittäjä sanoo olevansa pöyristynyt jatkuvasta ilkivallasta. Hän epäilee, että murroista ovat olleet vastuussa samat ihmiset, sillä murtautumisen yhteydessä paikkoja on aina hajotettu ja varkaiden matkaan on lähtenyt esimerkiksi alkoholia.

– Emme ole vielä edes ehtineet käydä läpi kaikkea, mitä kahvilasta on viety. Rahaa kahvilassa ei ole säilytetty.

Myöskään valvontakameroita kahvilaan ei ole asennettu, sillä ne todennäköisesti rikottaisiin nopeasti.

– Kameroille ei ole ollut muutenkaan tarvetta, sillä mitään ilkivaltaongelmia ei ole aiempina kesinä ollut. Tämä on ensimmäinen kerta, Kairimo sanoo.

Rantapiika oli paikallisia varten

Rantapiika oli tarkoitus pitää avoinna kesän loppuun saakka. Kesäkahvilan Facebook-sivuilla asiakkaat ovat olleet harmissaan ilkivallasta, mutta osoittaneet ymmärrystä yrittäjille.

Kairimo sanoo olevansa pahoillaan asiakkaiden puolesta, sillä kesäkahvilan on ollut tarkoitus toimia kioskin tavoin, palvellen paikallisia ja ohikulkumatkalla olevia.

– Paikallisia varten me kesäkahvilaa pidimme, ei Rantapiikaa rahan takia pystyssä pidetty. Tämä on todella harmillinen juttu, yrittäjä toteaa.

Kesäkahvilasta on rikottu ikkunoita ja väännetty metallisia turvaverkkoja.