Pikku-Ahveniston sisätiloihin murtauduttiin ja sytytettiin tulipalo

Ylöjärven kaupungin omistaman Pikku-Ahveniston sisätiloissa sytytettiin tulipalo myöhään sunnuntai-iltana sen jälkeen, kun sinne oli ensin murtauduttu. Myös pihapiirin toiseen asuinkäytössä olevaan rakennukseen oli murtauduttu asukkaiden ollessa poissa.

Rakennus näytti ulkoa päin vahingoittumattomalta, mutta vintin ikkunat oli aukaistu sisätilojen tuuletusta varten.

Sunnuntaina vartiointiliikkeen työntekijä sai hälytyksen Pikku-Ahvenistolta. Paikalla selvisi, että 1900-luvun alussa rakennettuun juhlataloon oli murtauduttu ja ikkunoista nousi savua. Paikalle hälytetty palokunta sai tulipalon hallintaan reilussa tunnissa usean eri yksikön voimin.

Tilannekeskuksen palomestari  Ilpo Kuokkanen kertoo, että tulipalo oli sytytetty rakennuksen sisällä kolmesta eri kohdasta.

– Rakenteita jouduttiin purkamaan rakennuksessa jonkin verran. Lopullisista vahinkojen määrästä ei ole tietoa, vaikka palo saatiinkin nopeasti hallintaan.

Kuokkanen ei osaa sanoa, liittyvätkö Pikku-Ahveniston pihanurmella ollut paloromu tulipalon syttymiseen.

Palot sytytettiin vintillä

Ylöjärven kaupungin rakennuspäällikkö Jukka Nurmi kertoo vierailleensa palopaikalla ja sanoo, että tulipalot sytytettiin Pikku-Ahveniston vintillä.

– Siellä oli sytytetty irtaimistoa tuleen. Nyt paikalla on siivousta sekä palovaurioiden ja rikkinäisten ikkunoiden korjausta, hän kertoo.

Nurmen mukaan vauriot olisivat voineet olla hyvin mittavat, mutta palokunta sai palon sammumaan pelkkiä sammuttimia käyttäen.

– Vettä ei onneksi tarvittu.

Poliisi tutkii tapausta.

Palokunta oli heittänyt pihanurmelle paloromua, kuten pahvia ja muutaman kirjan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?