Ylöjärvi ja Lempäälä menestyivät elinvoimavertailussa

Ylöjärvi ja Lempäälä menestyivät Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kyselyssä. Ne jakoivat kolmannen sijan 10 000-5 000 asukkaan kuntien sarjassa.
Ylöjärvi ja Lempäälä menestyivät Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kyselyssä. Ylöjärvi nousi kolmannelle sijalle ja Lempäälä neljännelle sijalle 10 000-50 000 asukkaan kuntien sarjassa.
Lempäälä ja Ylöjärvi menestyivät Pirkanmaalta parhaiten Suomen Yrittäjien tekemässä elinvoimavertailussa, Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kyselyssä. Ylöjärvi oli jaetulla kolmannella sijalla pohjoiskarjalaisen Lieksan kaupungin kanssa. Lempäälä sijoittui puolestaan neljännelle sijalle. Tulokset julkaistiin keskiviikkona Suomen Yrittäjien järjestämässä Kunnallisjohdon seminaarissa, joka kokoaa kahdeksi päiväksi runsaat 1 200 kuntien virkamiestä ja luottamushenkilöä Tampere-taloon.
Suomen Yrittäjien tekemän Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kyselyn tulokset ovat erittäin odotettuja kuntakentällä.
Vuoden 2018 kyselyn tulokset ovat mairittelevia Pirkanmaata ajatellen.
TOP-10-listalla 10 000-50 000 asukkaan kunnissa kärkisijoille nousevat Ylöjärvi, Lempäälä ja Pirkkala.
Kilpakumppanit Ylöjärvi ja Lempäälä olivat kärkinelikossa.
Pirkkala on seitsemännellä sijalla.
TOP-10-listalla 10 000-50 000 asukkaan kunnissa ykkössijalla on Lieto ja kakkossijalla Ilmajoki.
Alle 10 000 asukkaan kuntien TOP-10-listalla ei ole pirkanmaalaisia kuntia.
Myöskään yli 50 000 asukkaan kunnan TOP-10-listalla ei ole Pirkanmaan kuntia.
Elinkeinopolitiikka ja resurssit osiossa TOP-10-listalla 10 000-50 000 asukkaan kuntien listalla Ylöjärvi menestyi hyvin, sillä se oli toisella sijalla heti Liedon jälkeen. Lempäälä oli viidennellä sijalla.
Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys -osiossa Ylöjärvi oli kolmannella sijalla ja Lempäälä viidennellä sijalla sekä Pirkkala kahdeksannella sijalla.
Viestintä ja tiedottaminen -osiossa Ylöjärvi nappasi toisen sijan, ja Lempäälä otti neljännen sijan. Pirkkala nousi seitsemännelle sijalle.
Koulutus ja osaaminen -osiossa Ylöjärvi löytyy kakkossijalta ja Lempäälä oli viidennellä sijalla.
Kuntien hankintapolitiikka -osiossa Ylöjärvi löytyy neljänneltä sijalta ja Lempäälä seitsemänneltä sijalta. Pirkkala seuraa sijalla kahdeksan.
Kuntapalvelut ja infrastruktuuri -osiossa Ylöjärvi on kolmannella sijalla ja Lempäälä vasta yhdeksännellä sijalla. Pirkkala on viidennellä sijalla.
Kunnan elinkeinotoimen, elinkeino- tai kehitysyhtiön tai vastaavan toiminnan osiossa Ylöjärvi on kakkonen ja Lempäälä viides.