Suosikkitubettaja Pinkku Pinsku tuli Valoon – 8-vuotias Alpo oli yhtä hymyä

Nuoria Somettaa! -tapahtuman päätähti, tubettaja Pinkku Pinsku veti paikalle erityisesti nuoria faneja, joista innokkaimmat odottivat oven takana jo tuntia ennen tapahtumaa. Tubettajan tapaamisen kruunasivat yhteiskuvat ja nimmarit meet & greetissa.

 

Pinkku Pinsku oli ensimmäinen tubettaja, jonka Alpo Papinsaari pääsi tapaamaan kasvotusten.

 

Malttamattomat silmäparit pälyilevät ympärille. Snapchatit ja Instagramit on asetettu valmiiksi, koska kohta kuvataan.

– Koska se tulee? kuuluu päälavan edessä olevasta pöydästä.

Kauaa ei tarvitse odottaa. Pian punaista mattoa pitkin kopistelee valkoisiin nilkkureihin, keltaisiin farkkuihin ja siniseen Unikko-kuosiseen takkiin sonnustautunut hahmo.

Vanhemmalle polvelle tämä vaalea polkkatukkainen tyttö näyttää tavalliselta 15-vuotiaalta, mutta Nuoria Somettaa! -yleisölle hän on jotakin aivan muuta –
fanitettu ja tiuhaan seurattu tubettaja ja somepersoona Pinkku Pinsku, jonka kanssa on kohta mahdollista päästä yhteiskuvaan.

”Se on meidän lemppari”

Haastattelussa Pinja Sanaksenaho eli Pinkku Pinsku kertoo olevansa elämänsä ensimmäistä kertaa Ylöjärvellä. Tai onhan hän ajanut joskus ohitse, pysähtymättä. Nyt tiedossa on kuitenkin vähän pidempi stoppi, sillä tarkoituksena on viettää iltaa ylöjärveläisten seurassa.

Ilmeisesti tämä sopii hyvin myös ylöjärveläisille, sillä seuraavaksi onkin muodostettu jo jono, jossa ollaan valmiita odottamaan vaikka maailman tappiin saakka.

Palkintohan tästä on mitä paras: hetki kahdenkeskistä aikaa Pinkku Pinskun kanssa, yhteiskuva ja vielä nimmari.

– Se on meidän lemppari. Ollaan seurattu sitä aika kauan ja katottu varmaan kaikki sen videot, jonossa seisovat takamaalaiskaverukset
Ella Silanne ja Miina Saine sanovat.

Tytöt eivät tunnu jännittävän Pinkku Pinskun kohtaamista yhtään. Päinvastoin. He puhkuvat intoa, eivätkä stressaa tapaamista sen kummemmin.

– Ei me tiedetä, mitä aiotaan sanoa. Ainakin otetaan se yhteiskuva. Ja nimmari! Se on tärkeä, he toteavat yhteen ääneen.

Tubettajien suurkuluttaja

Jonossa on myös pieni lippispäinen poika, jonka suupielet ovat osoittaneet ylöspäin siitä asti, kun Pinkku Pinsku ilmestyi esiintymislavalle.

Poika esittäytyy kahdeksanvuotiaaksi Alpo Papinsaareksi, joka on tullut tapahtumaan Tampereelta asti yhdessä kummitätinsä Marjo Niskasen kanssa.

Keskustelun lomassa paljastuu, että Papinsaari onkin oikea YouTuben suurkuluttaja, niin notkeasti hän listaa kaikki fanittamansa tubettajat.

Tämäniltainen meet & greet on pojan ensimmäinen, ja hän kertookin, että Pinkku Pinsku on kuulunut hänen suosikkeihinsa jo pitkään.

Kesken juttelun hän katoaakin tubettajan kainaloon valokuvattavaksi.

No, miten meni?

– Ei me oikeastaan siinä paljoa keretty puhumaan. Otettiin kuva ja Pinsku kirjoitti mulle nimmarin. No niin, moikka, lähden nyt kotiin saunomaan, onnelliselta näyttävä Papinsaari kuittaa ja vilkuttaa hyvästeiksi.

 

 

Juttu jatkuu alla.

Nuoria Somettaa! keräsi kiitosta tunnelmastaan

Yhdessä Ylöjärven Uutisten, Pirkanmaan Lehtitalon ja Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjalaisten kanssa järjestetty Nuoria Somettaa! -tapahtuma veti koulutuskeskus Valoon perjantaina noin sata nuorta. Kävijämäärä jäi alle odotusten, mutta illan ohjelma sai kehuja yleisöltä, joka kertoi viihtyneensä erinomaisesti.

Erityismaininnan tapahtumalle antoi pääesiintyjä Pinkku Pinskun pikkuveli, 11-vuotias Hugo
Sanaksenho, joka oli tullut takahuoneeseen lataamaan puhelimestaan loppunutta akkua.

– Täällähän on oikeasti aika kivaa, tykkään, että on kaikki järjestetty tosi hyvin, hän totesi.

Eikä isosiskolla Pinjallakaan tylsää tainnu olla. Pinkku Pinsku halusi jäädä Valoon vielä virallisen esiintymisensä jälkeen pitämään hauskaa ylöjärveläisnuorison kanssa.

Tavoite saavutettiin

Tapahtuman pääsuunnittelijan, Pirkanmaan Lehtitalon tapahtumajärjestäjän Hanna-Mari Kujalan mukaan yleisöstä valtaosa oli paikalla koko illan, mikä kertoo siitä, että he viihtyivät.

– Paikalla olijat kommentoivat, että tulisivat uudestaankin. Näin totesi myös illan päästara Pinkku Pinsku, joka hehkutti tapahtumaa ja Ylöjärveä yhdessä äitinsä kanssa.

Myös Ylöjärven Uutisten päätoimittaja Ville
Mäkinen yhtyy Kujalan mielipiteeseen.

– Tapahtuma täytti tavoitteemme. Saimme runsaasti positiivista palautetta sekä nuorilta itseltään että yhteistyökumppaneiltamme, hän toteaa.

Kujalan mukaan tapahtumalle oli vaikea asettaa odotuksia, sillä Nuoria Somettaa! järjestettiin vasta ensimmäistä kertaa.

Hänen mukaansa yksi tapahtuman onnistumiseen vaikuttava tekijä oli lukion yrittäjyyslinjalaisten työpanos.

– Järjestelyt ja yhteistyö nuorten kanssa sujui todella hienosti, hän sanoo.

Lisää nuorten tapahtumia

Myös lukion yrittäjyyslinjalaiset ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Erityisen innoissaan he ovat siitä, että tapahtumassa oli koko illan hyvä tunnelma.

Tapahtumassa haastatellusta yleisöstä useammat totesivat, että Ylöjärvelle kaivattaisiin enemmänkin nuorille suunnattuja tapahtumia, joissa olisi kullekin ikäryhmälle sopiva esiintyjä.

Nyt tapahtumassa esiintynyt Pinkku Pinsku keräsi paikalle enimmäkseen alakoululaisia ja vain vähän yläkoululaisia.

Päätoimittaja Ville Mäkinen paljastaa, että Nuoria Somettaa! -tapahtuma saatetaan järjestää myös ensi vuonna, entistä parempana.

– Opimme paljon tästä prosessista ja vuoden päästä teemme tapahtumasta vielä upeamman. Nyt tiedämme, missä olemme hyviä ja missä asioissa voimme vielä parantaa. Ylöjärven Uutiset on jatkossa entistä enemmän nuorten asialla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?