Ryhdin B-tytöt etenevät kohti SM-finaaleja

Ylöjärven Ryhdin B-tytöt taistelivat hienosti Raahessa pelatuista SM-välieristä toisen sijan kahdella tärkeällä voitolla.

Ryhti kukisti Järvenpään Blues Volleyn erin 2–1 (17–25, 25–9, 15–10) sekä kotijoukkue Raahen Lentopallon erin 2–0 (25–22, 25–15).

Viimeisessä pelissä Ryhti koki tappion Kuortaneen Lentopallolle erin 2–0. Erikoista oli se, että tuomari päätti aloittaa tämän ottelun, miltei heti Ryhdin edellisen pelin jälkeen.

Ensimmäisessä ottelussa Ryhtiä vastaan asettui siis kaksi edellistä joukkueiden kohtaamista voittanut Raahe. Lähtökohta oli Ryhdille heti aamutuimaan haastava. Hyvä valmistautuminen kuitenkin palkittiin ja ryhdittäret olivat heti alusta lähtien pelissä hyvin mukana.

Kärsivällisesti omaan osaamiseensa luottaen Ryhti meni menojaan ja otti molemmista eristä selvän voiton. Monipuolisesti passanneen Ilona Matilaisen passit löysivät Ryhdin hyökkääjät mallikkaasti.
Hienon paluun tehneen hakkuri Venla Raittisen tehot olivat ensimmäisen pelin hienointa antia. Raittisen vajaa kahden kuukauden toi

puminen nilkkavammasta on nyt takana.Keskihyökkääjät Laura Laukkanen ja Adele Selkee olivat myös useassa hyökkäyksessä päättäjinä ja heidän torjuntapelinsä toimi myös.Yleispelaaja pallontappajina häärivät totuttuun tapaan Linnea Kuu

sela ja Jemina Jäärni. Libero Senni Virtanen pelasi myös hienon. Upeaa kehittymistä koko kauden esittänyt nuori Virtanen vastaanotti varmasti ja puolusti uhrautuvasti.

Toisessa pelissä Ryhti sai vastaansa Järvenpään Blues Volleyn, jolla on kova hyökkäysvoima.
Ensimmäinen erä päättyi järvenpääläisten voittoon. Ryhti pelasi erässä hieman

muunnellulla kokoonpanolla, kun Veera Nikkilä oli passarina ja Inka Sairiala liberona. Blues Volleyn vahva hyökkäys teki tuhojaan, eikä Ryhti saanut kuin yhden torjunnan.Toinen erä oli kuitenkin Ryhdin näytöstä ja kolmaskin erä Ryhdin dominointia.Ylöjärveläispelaajien vahva tahto ja kovuus verkolla sekä puolustuksessa olivat aseina vastustajan nujertamiseen.

Viimeiseen otteluun Ryhti joutui kiireellä suoraan eväspöydästä. Vastassa oli Kuortaneen valmennuskeskuksessa opiskeleva joukkue. KuLePan tytöt pelasivat kauden parhaansa kamppailunsa isolla sydämellä. Ryhdin tytöt eivät päässeet tällä kertaa peliin mukaan ollenkaan, joten Kuortane otti ensimmäisen voittonsa tällä kaudella Ryhdistä.

Ryhdistä Nelli Nieminen ja Sanni Rantanen olivat sairastuvalla, joten ylöjärveläisryhmällä oli mukana 12 pelaajaa. Valmennus teki pelaajavaihtoja vain tarvittaessa. Vaihtopelaajat Pinja Lepola, Inka Yläkangas, Jerina Mattson, Veera Nikkilä sekä Inka Sairiala kävivät kentällä hieman vähemmän.

SM-finaaleja kohden mentäessä on erittäin tärkeää, että joukkueessa on joka pelipaikalle motivoitunut varapelaaja. Päivän kunto ratkaisee sen, ketkä pelaavat aloitusseitsikossa ja kuka on valmiina hyppäämään laatikkoon mahdollisuuden tullen.

SM-finaalit pelataan 14.–15. huhtikuuta Somerolla 12 joukkueen voimin.