Ryhtiläiset palkintopallille Hopeasomman finaaleissa

Ylöjärven Ryhdin hiihtäjät napsivat kolme henkilökohtaista mitalia ja yhden viestimitalin perinteisen Hopeasompa-tapahtuman loppukilpailuissa Kuhmossa.
Ylöjärven Ryhdin tytöt (vas.) saivat nousta palkintopallille 14-vuotiaiden viestikisan jälkeen. (Kuva: Paula Piirainen/Hiihtoliitto)

Aino Pihlava taisteli pronssia 16-vuotiaiden tyttöjen viiden kilometrin kisassa. Pihlava hävisi perinteisellä tyylillä hiihdetyn kilpailun voittajalle, Valkeakosken Hakan Sonja Leinamolle, 26,1 sekuntia. Toiseksi sijoittui Kouvolan Hiihtoseuran Elisa Mattila, joka oli reilut 12 sekuntia Pihlavaa nopeampi. Kisassa lähti ladulle 63 hiihtäjää.

Ryhdin Krista Manninen kiri puolestaan komeasti pronssille 14-vuotiaiden tyttöjen sprintissä. Manninen kellotti kuuden hiihtäjän finaalissa ajan 1,32.83. Voittaja oli Lempäälän Kisan Hetta Niemelä ajalla 1,31.65. Hopeaa sai Reisjärven Pilkkeen Peppi Leppälä. Vapaalla tyylillä hiihdetyssä kisassa oli mukana peräti 130 hiihtäjää.

Emmi Henriksson ylsi puolestaan pronssille 13-vuotiaiden tyttöjen kolmen kilometrin kisassa. Perinteisellä tyylillä hiihdetyn kilpailun voitti Espoon Hiihtoseuran Selene Rossi, jolle Henriksson hävisi 9,2 sekuntia. Hopealle yltänyt Kaipolan Vireen Melia Palsinajärvi löi Henrikssonin vain sekunnilla. Sarjassa hiihti 77 tyttöä.

Ylöjärven Ryhdin kolmikko Emmi Henriksson, Ada Aarnio ja Venla Haataja sivakoivat upeasti hopealle 14-vuotiaiden tyttöjen 3 x 3 kilometrin vapaan tyylin viestissä. Viestin voiton vei Borgå Akilles, jolle Ryhti hävisi 10,4 sekuntia. Pronssia otti Ski Jyväskylä.