Ryhdin penkkipunnertajille kuusi mitalia SM-kisoista

Viime viikonloppuna Eerikkilän urheiluopistolla järjestetyt klassisen penkkipunnerruksen SM-kisat toivat Ylöjärven Ryhdin voimanoston urheilijoille rutkasti menestystä ja ennätyksiä.
Penkkipunnerrus
Antero Kauranen nosti SE-tuloksen penkkipunnerruksen SM-kisoissa viime viikonloppuna Eerikkilän urheiluopistolla. Ylöjärven Ryhdin edustaja punnersi uudeksi ”rekordikseen” 125 kiloa.

Kisoihin osallistui kaiken kaikkiaan 14 ryhtiläistä voimanostajaa. Kyseessä on kooltaan kaikkien aikojen suurin joukkue, joka on osallistunut penkkipunnerruksen SM-kilpailuihin.
Ikämiehet kilpailivat perjantaina. Silloin vuorossa olivat 60- ja 70-vuotiaiden miesten sarjat. Ryhtiläisten mitalitili aukesi heti kultamitalilla, kun Antero Kauranen teki 70-vuotiaiden miesten 74 kilon sarjassa SE-tuloksen 125 kiloa.
Ari Myllyniemi puolestaan sijoittui hopealle 60-vuotiaiden miesten 120 kilon sarjassa.
Myllyniemen kolmannella nostolla kevyesti noussut 137,5 kiloa on hänen ennätyksensä. Suoritus näytti sen verran hyvältä, että varaa on suurempiinkin rautoihin.
Myös Heikki Niemelä teki saman ikäluokan sarjassa 83 kiloa oman ennätyksensä 112,5 kiloa ja sijoittui tuloksellaan seitsemänneksi.

Hillberg teki come-backin

Lauantai käynnistyi 40-, 50- ja 60-vuotiaiden naisten sarjoilla. Tuolloin nähtiin mielenkiintoinen paluu SM-kisalavoille.
Tämä tapahtuikin tyylillä, kun Sanna Hillberg voitti nelikymppisten naisten sarjan 57 kiloa tuloksella 57,5 kiloa.
Konkarinostaja Vuokko Viitasaari pokkasi puolestaan hopeisen mitalin 60-vuotiaiden sarjassa 52 kiloa. Viitasaaren voittotulos oli 55 kiloa.
SM-kisojen ensikertalaiset Tiina Lahdenoja (naiset 50 vuotta 63 kiloa) ja Päivi Ristolainen (naiset 40 vuotta 72 kiloa) sijoittuivat molemmat sarjoissaan neljänsiksi.
Lahdenojan tulos oli 47,5 kiloa ja Ristolaisen oma ennätys 62,5 kiloa. Ensikertalaiset totesivat kisan jälkeen, että penkkipunnerrus ja yleensä voimanosto ovat lajeina innostavia, koska kisailemisen voi hyvin aloittaa vielä veteraanisarjoissakin.
Naisten avoimen luokan kisaan osallistui kolme Ryhdin edustajaa. Sarjassa 63 kiloa Tanja Petman sijoittui seitsemänneksi tuloksella 75 kiloa ja Vappu Kopra sijalle 10. omalla ennätyksellään 60 kiloa.
Aiemmin Kopran ja Petmanin kanssa samassa sarjassa kilpaillut Jonna Alanko siirtyi sarjaa alemmaksi ja teki painoluokkaan 57 kiloa oman ennätyksensä 70 kiloa. Petmanin ja Alangon seuraava haaste on maaliskuussa klassisen voimanoston SM-kisa, jossa sekä penkin että muiden lajien osalta on lupa odottaa hyviä tuloksia.

Kultaa myös junnusarjoista

Lauantain mitaliputki jatkui iltapäivällä kahdella juniorisarjojen kultamitalilla. Vuonna 2003 syntynyt eli tänä vuonna 15 vuotta täyttävä Anton Kauranen voitti 18-vuotiaiden sarjan 53 kiloa hienolla 80 kilon nostollaan.
Tulos on Kaurasen oma ennätys. Teemu Hällfors teki myös oman ennätyksensä voittaen sarjassa 83 kiloa/M23 kultamitalin tuloksella 182,5 kiloa. Hällfors on valittu ainoaksi suomalaisedustajaksi nuorten varustepenkkipunnerruksen MM-kisojen maajoukkueeseen, joten huhtikuun lopulla kannattaa seurata miehen tuloksia ja sijoitusta Etelä-Afrikassa järjestettävissä kisoissa.
Sunnuntaina kilpailut jatkuivat 40-vuotiaiden miesten sarjoilla. Ensin penkkikuntoaan pääsi näyttämään Juha Ristolainen sarjassa 83 kiloa. Ristolaisen tulos 130 kiloa riitti kisassa seitsemänteen sijaan.
Koko kisan viimeisenä Ryhdin edustajana rautaa ylös punnersi Hannu Mikkola sarjassa 93 kiloa. Mikkola sijoittui kuudenneksi tuloksellaan 132,5 kiloa.
Ylöjärvi pääsee parin viikon päästä valokeilaan klassisen voimanoston SM-kisojen johdosta.
Silloin testataan Suomen voimanostoparhaimmiston kunto penkin lisäksi jalkakyykyssä ja maastanostossa.