Parhaat palkittiin

Ylöjärven Urheilugaalaa juhlittiin viime perjantaina kaupungintalolla. Toista kertaa järjestetyssä gaalassa paikalliset urheilijat ja seuratoimijat saivat palkintoja hyvin suoritetusta työstään. Vuoden urheilijaksi valittiin odotetusti paikallinen pesäpalloylpeys Nina Taipale.
Vuoden urheilija, pesäpalloilija Nina Taipale on Ylöjärven Pallon kasvatteja.

Rennosti omien urheiluseurojensa verkkareihin pukeutunut urheilukansa kuunteli tilaisuudessa Ylöjärven seuraparlamentin puheenjohtajan Timo Halttulan puheenvuoron, jossa hän nosti jalustalle ylöjärveläisen urheiluväen urheilijoineen, seurajohtoineen, huoltajineen ja taustajoukkoineen.

Halttulan mukaan joukon erityispiirre on se, että he kannustavat myös muitakin liikkumaan.

– Te olette korvaamattomia innoittajia ja esikuvia. Toisen kannustaminen on kaikista voimakkain tapa lisätä liikkumisen iloa, hän totesi.

Halttula huomautti, että on uransa aikana törmännyt useisiin aloitteleviin urheilijoihin, jotka ovat saaneet intonsa liikkumiseen joltakin toiselta urheilijalta.

Hän kertoi tarinan pikkutytöstä, joka into palloiluharrastukseen kasvoi kasvamistaan samassa seurassa pelanneen vanhemman juniorin kannustuksen ansiosta.

– Vanhempi tyttö neuvoi nuorempaa ja oli ystävällinen, mikä johti siihen, että nuoremmasta tuli vanhemman fani. Myös pikkutytön äidistä, isästä ja isovanhemmista tuli faneja. Kaikki lähti vilpittömästä kannustuksesta harrastamiseen, Halttula kertoi.

Seuraavat vuodet parempia kuin koskaan

Timo Halttulan mukaan urheilu on paljon harjoittelua isompi asia. – Se on kokonaisvaltaista kasvun asiaa, se on tasavertaisuutta, yhteisöllisyyttä, yritteliäisyyttä ja ystävyyttä.

Ylöjärven kaupungin vapaa-aikajohtaja Sami Yli-Pihlajan mukaan Ylöjärvi on liikkumisen kannalta hyvä kaupunki asua. Vuosien aikana kaupungin ja seuratoimijoiden yhteistyö on lisääntynyt huomattavasti, minkä lisäksi Ylöjärvelle on saatu uusia liikuntapaikkoja.

Kehitys on ollut hyvä ja tulevaisuudessa vielä parempi, mitä Maankäytön ja palvelujen suunnittelu- ja toteutusohjelma MAPSTOon tulee, Yli-Pihlaja linjasi.

– Seuraavat viisi vuotta näyttävät varmaankin paremmalta kuin koskaan, hän paljasti.

Yli-Pihlajan mukaan toista kertaa järjestetyn Urheilugaalan tarkoituksena on nimenomaan juhlistaa tätä tiivistä yhteistyötä paikallisten urheilu- ja liikuntatoimijoiden kesken.

– Me tiedämme, että liikunnan sosiaaliset, mielenterveydelliset ja fyysiset vaikutukset ovat mittavia. Liikunta vähentää muita ongelmia, kuten yksinäisyyttä ja parantaa esimerkiksi ihmisten fyysistä toimintakykyä. Tämä on kaupungin näkökulmasta niin oleellinen asia, joten haluamme pitää myös jatkossa kiinni siitä, että kuntalaisemme liikkuvat riittävästi.

Pirkanmaalaisen pesäpallon kasvot

Gaalailta huipentui urheilijoiden ja seuratoimijoiden palkitsemiseen.

Vuoden urheilijaksi palkittiin odotetusti paikallispesäpalloilija Nina Taipale, joka saavutti viime kesänä Suomen mestaruuden naisten superpesisjoukkueen Manse PP:n kapteenina.

Pesäpallofinaalia seurasi yli puoli miljoonaa katsojaa tv:stä ja naispesäpallo onkin ylivoimaisesti seuratuin naispalloilulaji.

Taipaleen suoritusta nimitettiin huikeaksi teoksi, jonka ansiosta Pirkanmaa on noussut pesäpalloilussa maamme kärkeen.

– Taipale on antanut kasvot pirkanmaalaiselle pesäpallolle ja nostanut aina esiin kotiseuransa Ylöjärven pallon, palkintoja jakanut Tapani Tienari hehkutti.

Huikeita menestyjiä

Kaikki palkintojen voittajat kapusivat estradille yhteiskuvaan.

Urheilugaalassa palkittiin myös vuoden nuoreksi urheilijaksi valittu painonnostaja Jutta Selin, jonka saavuttamiin meriitteihin lukeutuvat niin painonnoston alle 20-vuotiaiden suomenmestaruus, alle 20-vuotiaiden Pohjoismaiden hopea ja alle 23-vuotiaiden suomenmestaruuspronssi.

Vuoden joukkueeksi palkittiin Ylöjärven Ryhdin lentopallon C-tytöt, jotka ovat niittäneet menestystä niin joukkuetasolla kuin henkilökohtaisella tasollakin.

Vuoden seuratoimijan palkinnon sai Jyrki Hakala, joka toimii Melonta ja Seutuliiton maajoukkuevalmentajana. Tämän lisäksi hän vastaa kahden olympiavalmennettavan valmentamisesta. Hakala sai erityiskiitoksen tekemästään kehitystyöstä Suomen melonnan hyväksi.

Ville Niemenmaan käsittämätön juoksusuoritus Ateenassa palkittiin vuoden urheilutekona. Mies juoksi Kreikassa hurjan 490 kilometrin ultrajuoksun, ja sijoittui kilpailussa toiseksi. Hän selviytyi maaliin ajassa 83 tuntia ja 17 minuuttia, kun kilpailun 28 osallistujista vain 13 selviytyi maaliin.

Gaalan erityispalkinto liikuntapaikkojen kunnossapidossa myönnettiin Ylöjärven kaupungin työmaapäällikölle Jyrki Tanhuanpäälle ja hänen tiimilleen erinomaisesta yhteistyöstä.