Ryhdin B-tytöt nousivat SM:n A-pooliin

Ryhdin B-tytöt pelasivat turnauksen pääsystä SM:n A-pooliin lauantaina Maskussa. Puutarhakaupunkilaiset onnistuivat tässä hyvin, sillä joukkue voitto kaikki kolme otteluaan ja varmisti näin paikkansa A-poolissa.
Aluksi kaatui Karkkilan Pojat erin 2–1. Vastus oli ryhtiläisille odotetun vaikea. Olihan joukkue alkusyksyn harjoitusturnauksessa hävinnyt heille finaalissa.
Toisessa ottelussa Ryhti kohtasi kotikentällä pelanneen Maskun Katajan. Ryhti vei nimiinsä tämänkin kamppailun eräluvuin 2–1.
Kolmannessa ja viimeisessä turnausottelussa kaatui Someron Palloa. Erälukemat olivat jälleen 2–1 Ryhdille.
Ratkaisupelin ensimmäinen erä meni somerolaisille pistein 25–16. Toisessa erässä Ryhti sai juonen päästä kiinni. Erä alkoikin Ilona Matilaisen ässäsyötöillä ja kahdella kovalla nelospaikan hyökkäyksellä Jemina Jäärnin toimesta. Tilanne oli yhtäkkiä 7–0. Samalla vastustaja käytti molemmat aikalisänsä.
Ryhti vei erän lopulta nimiinsä pistein 25–18.
Ylöjärveläisvoiton sinetöi kolmannen erän pisteet, jotka menivät Ryhdille 15–9.
Turnaus antoi kaiken kaikkiaan paljon hyvää, mutta myös ajateltavaa valmennukselle.
Peliä pitää saada vähemmän ailahtelevaiseksi. Seuraavassa turnauksessaa pelaa Suomen tämän ikäluokan neljä kovinta lentopallojoukkuetta.
Pelit ovat todennäköisesti tasaisia vääntöjä. Silloin menestyksen ratkaisevat pienet asiat.
Seuraava turnaus pelataan 9. joulukuuta Ylöjärvellä. Pelipaikka on vielä avoin.
Ylöjärven B-tyttöjen valmennus ja muut taustajoukot toivovat runsaasti kannattajia katsomoon joukkueensa tueksi.