Pitkäaikainen puheenjohtaja Veli-Matti Antila jättää tehtävänsä

Nina Alanen Ylöjärven KD:n johtoon

Kristillisdemokraattien Ylöjärven paikallisosastoa yhdeksän vuotta johtanut Veli-Matti Antila siirtyy syrjään puheenjohtajan paikalta vuoden vaihteessa. Tehtävän ottaa vastaan kaupunginvaltuutettu Nina Alanen.

Veli-Matti Antila on toiminut kristillisdemokraattien paikallisosaston puheenjohtajana myös Harjavallassa. Nina Alaselle puheenjohtajuuspesti on ensimmäinen.

Antila on totuttu näkemään kristillisdemokraattien johtohenkilönä Ylöjärvellä. Toki jatkossakin Antila vetää puolueen valtuustoryhmää. Nyt konkaripoliitikko halusi kuitenkin hieman hengähtää.

– Olen tehnyt näitä töitä pitkään ja on aika antaa tilaa muille. Puheenjohtajuudesta luopumiselle on myös henkilökohtaisia syitä. Tarvitsen hieman happea, Antila kertoo.

Antila haluaa jättää uudelle puheenjohtajalle mahdollisimman hyvän perinnön.

– Meillä on onneksi hyvissä voimissa oleva osasto. Saimme kuntavaaleissa hienon piristysruiskeen, Antila muistuttaa.

Antilan tilalle hyppäävä Nina Alanen on tehnyt nopeaa nousua paikallispolitiikassa. Keväällä hänet valittiin ensimmäistä kertaa kaupunginvaltuustoon ja nyt Alanen hyppää puolueensa paikallisosaston johtoon.

– Olen ollut kristillisdemokraattien jäsen yli 20 vuotta. Kun kuntavaaleissa tuli menestystä niin mielenkiinto tätä luottamustyötä kohtaan heräsi kunnolla, Alanen sanoo.

Hän kiittelee saavansa käsiinsä erittäin hyvässä kunnossa olevan paikallisosaston.

– Veli-Matin saappaat ovat isot täytettäviksi, mutta yritän johtaa mahdollisimman hyvin omalla persoonallani, Alanen linjaa.

Alanen on paljasjalkainen ylöjärveläinen jo useassa sukupolvessa. Hänellä on hyvät kontaktit ja laaja verkosto Ylöjärvellä.

Kristillisdemokraatit valitsi vuosikokouksessaan myös uuden johtokunnan paikallisosastolle. Johtokuntaan kuuluvat Alasen ja Antilan lisäksi Johanna Kivimäki, Anttiveikko Vierula sekä uusina Jouni Kaasalainen ja Pia-Maria Turunen (vpj.).

Talousarvio valokeilassa

Kristillisdemokraateilla on Ylöjärvellä kolme valtuutettua. Antila ja Alanen odottavat nyt mielenkiinnolla etenkin ensi maanantaina järjestettävää valtuuston kokousta, jossa käsitellään Ylöjärven kaupungin ensi vuoden talousarviota.

Antila ja Alanen kiittelevät kaupunginjohtaja Jarkko Sorvannon antamaa talousarvioesitystä.

– Se on maltillinen, hyvin suunniteltu ja oikealla linjalla. Me olemme perhepuolue ja kannatamme pitkäjänteistä talousajattelua. Emme halua jättää jälkipolville velkataakkaa, Antila sanoo.

Kristillisdemokraatit kannattavat paljon puhetta herättäneen Vanhan Räikän säilyttämistä ja kunnostamista.

– Yhdistykset ja lapsiperheet tarvitsevat tiloja. Vanha Räikkä täydentää hienosti seurakunnan Pappilan perhetalon toimintaa.

Tunnusteleva valtuusto

Ensimmäistä valtuustokauttaan istuva Nina Alanen on seurannut innolla, miten tuore valtuusto on alkanut toimia.

– Sanoisin, että valtuuston ensimmäiset askeleet ovat olleet tunnustelevia. Vaikeiden luottamuspaikkaneuvotteluiden jälkeen olemme kuitenkin lähteneet tekemään valtuustossa politiikkaa puhtaalta pöydältä, Alanen selvittää.

Valtakunnan tasolla kristillisdemokraatit toivovat, että Suomessa kiinnitettäisiin erityistä huomiota syntyvyyden lisäämiseen.

– Lapsiperheitä pitää tukea kaikella mahdollisella tavalla. Syntyvyyden saaminen kasvuun on kriittistä koko Suomen tulevaisuuden kannalta, Veli-Matti Antila toteaa.

Sekä Antila että Alanen näkevät kristillisdemokraattien tulevaisuuden erittäin hyvänä.

– Kannatuksemme kasvoi kuntavaaleissa. Puolueemme tunnuslause ”Arvoistasi politiikkaa” toimii ja kertoo hyvin arvoistamme.

– Meillä on hyvät näkymät edessämme ja olemme myös uudistumishalukkaita, Nina Alanen lisää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?