Livetahdein uimahallissa

Paikallisduo tietää nyt, millaista on esiintyä altaiden äärellä, ja odottaa innolla pian toistuvaa erikoiskeikkaa.
Ylöjärven uimahalli, musiikki, kuutamouinti, duo Kulkuri  Kaunotar

Duo Kulkuri & Kaunotar pääsee pian vähän toisenlaisen veden äärelle kuin tässä poseeratessaan. (Kuva: Maana)

Ylöjärveläismuusikko Heidi Makkonen heitti viime vuonna yhden mieleenpainuvimmista keikoistaan.

Tunnelma oli lämmin, sananmukaisesti. Ja kostea. Oltiin nimittäin uimahallissa.

Tunnelma oli lämmin myös kuvaannollisesti. Vaikka muusikko ei tiirannut tavanomaiseen lavan edessä tapittavaan yleisöön, hän kokee päässeensä jopa tavallista lähemmäs kuulijoita. Tila ja tilanne olivat niin erikoisia ja intiimejä. Ja ihmiset olivat varta vasten tulleet kokemaan ne.

– Saimme jakaa tuon hetken yhdessä, artisti kuvaa ja kertoo katsekontaktien sekä uijien pysähdysten altaan reunalle osoittaneen ja luoneen yhteyttä.

Erikoistilanne vaati myös erikoisjärjestelyjä.

– Koska kyseessä oli tuollainen puhdas tila, keikkakamat kannettiin tossut jalassa sisälle ja niiden alle pantiin pyyhkeet.

Kuumaan ja kosteaan oli pukeuduttava kevyesti. Ihan povaamiinsa bikineihin Makkonen ei kehdannut sonnustautua, mutta sortseja ja toppia runsaampi asu ei tullut kyseeseen.

Keikkasettikin oli mietittävä. Ei voitu koota bilekimaraa, mutta menoakin oli rauhallisuuden ohelle otettava, jotta sai nostettua välillä fiilistä.

– Sellaista hyvän mielen musaa.

Akustiikkaa Makkonen ja hänen duoparinsa vähän jännittivät. Mutta turhaan.

– Se oli yllättävän hyvä.

Ylöjärven uimahalli, musiikki, kuutamouinti, duo Kulkuri  Kaunotar

Ylöjärveläisduo sai ensi kosketuksensa uimahallissa esiintymiseen viime vuonna Ylöjärven uimahallissa. (Kuva: Jaana Lamminen)

Aika kuntoilukokemus

Eittämättä keikkakokemus oli yleisöllekin mieleenpainuva. Makkonen tuumaa, että hämäräksi valaistu ja musiikilla höystetty miljöö loi kauniin hetken.

– Ja mikä sen parempi kuntoilukokemus kuin se, että saa fyysistä liikuntaa ja mielellekin hyvää. Voisi ajatella, että sellainen on aika kokonaisvaltainen kokemus.

Palautteet niin artisteille kuin liikuntatoimelle olivatkin kiittäviä. Erikoisesta ideasta oltiin positiivisesti yllättyneitä. Ja uimahalliin saatiin uusiakin asiakkaita.

Niinpä moinen järjestetään tänä vuonna toistamiseen. Järjestäjien ajatuksena on myös luoda tapahtumasta perinne.

Uusia elämyksiä

Idea viime vuonna ensi kertaa järjestettyyn erikoiskeikkaan pilkahti, kun liikuntapalveluiden väellä tuli puhetta toisaalla järjestetystä vastaavan kaltaisesta tapahtumasta.

Tapahtumatiimi tarttui ideaan, sillä uimahallille halutaan virittää ohjelmaa pelkän uinnin ohelle. Lamminen perustelee tätä elämysten tarjoamisella. Niiden avulla uimahalli erottuu, suo hauskoja hetkiä ja tarjoaa houkuttavan vaihtoehdon niillekin, jotka eivät ehkä muuten lähtisi liikkumaan.

– On vesijumppamaratoneja, vesidiskoja, vihtasaunoja, kynttiläuinteja… Säestetty kuutamouinti tuli yhdeksi vetonaulaksi, liikunnanohjaaja Jaana Lamminen toteaa.

Kuutamouinti livemusiikin tahdissa

Ylöjärven uimahallissa 3. marraskuuta kello 19.30–21.30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?