Miten haluaisit juhlistaa Eppu-veistosta?

Eppu Normaali -veistos nousee kaupungintalon edustalle ensi kesänä. Kyse on merkittävästä tapahtumasta, jota kaupunki haluaa juhlistaa. Mutta millaiset olisivat hyvät juhlat?
Eppu-veistoksen juhlistus, tiedottaja Tiina Helminen, elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu

Veistoksen tarkka sijainti ei ole vielä selvillä, mutta jonnekin kaupungintalon aukiolle se tulee. Veistoksen tekee kuvanveistäjä Kimmo Schroderus. Materiaali tulee olemaan haponkestävää terästä. Kuvassa ovat kaupungin tiedottaja Tiina Helminen ja elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu.

Niin, tässä kysymyksessä voi auttaa kuka tahansa halukas.

Kaupunki on avannut nettikyselyn, jossa tiedustellaan, kuinka veistoksen julkistamista tulisi juhlia. Lauantaina 30.9. sulkeutuvassa kyselyssä kysellään myös, kannattaisiko ylöjärveläisyhtyettä käyttää enemmän kaupungin markkinoinnissa ja miten se onnistuisi.

–  Vastauksia on tullut jo muutamia kymmeniä, kertoo Ylöjärven kaupungin tiedottaja Tiina Helminen.

Useimmat vastaukset ottavat kantaa lähinnä juhlistamiseen, hieman harvemmat markkinointiin.

– Olen lukaissut jo hätäisesti joitakin vastauksia ja huomannut, että osa juhlintaideoista on samantyyppisiä, joita olemme työryhmänkin kanssa miettineet, elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu kertoo.

Kysely ei ole kisa

Kyselyssä ei ole kyse kisasta, jossa paras vastaus voittaa.

Saattaa olla, että jos monessa vastauksessa korostuvat samantyyppiset juhlintaideat, juhlintaa ja markkinointia pohtiva työryhmä päätyy tekemään, kuten monet toivovat.

Yhtä hyvin voi olla, että joku yksittäinen ihminen saa niin erikoisen ja samalla timanttisen idean, että juuri hänen vastauksensa toteutetaan.

Saattaa myös olla, että ideoita yhdistellään ja jalostetaan.

Sitäkään ei vielä tiedetä, juhlitaanko kerralla kunnolla, vai ripotellaanko juhlimista sinne tänne.

Juhlitaanko hieman jo ennen veistoksen julkistamista, lisää julkaisuhetkellä, ja jotta veistos ei unohtuisi, taas hieman lisää joskus myöhemmin.

– Juhlinnan budjetti tarkentuu talousarviossa. Voi olla, että ihmisiltä tulee hyviä ideoita, mutta resurssit tulevat vastaan. Toivomus olisi, etteivät ideat olisi kauhean kalliita toteuttaa. Tietysti jos paikalliset yritykset innostuvat yhteistyöhön, resursseja voi tulla sitä kautta lisää, pohtii Tiina Rinne-Järvensivu.

Se on kuitenkin varmaa, että juhlinta suunnataan ihan kaikille. Veistoksen julkistamisesta ei haluttu tehdä pelkkää kutsuvierastilaisuutta. Juhlinta on itse asiassa avoin muillekin kuin ylöjärveläisille.

Osallistuminen yli kuntarajojen näkyy myös kyselyn vastauksissa. Vastauksia on tullut Eppu-faneilta ympäri Suomen.

Eput paikalla elokuussa

Eppu Normaali -yhtye aikoo olla paikalla, kun veistos julkistetaan ensi loppukesästä, luultavimmin elokuun lopulla.

Eput ovat mukana myös kaikenlaisessa suunnittelutyössä. He ottavat osaa ideointiin ja myös markkinoinnin suunnitteluun.

Kysely on avoinna Ylöjärven kaupungin kotisivuilla 30. syyskuuta asti.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?