Kaunotarta ja Kulkuria Kaunottarelle ja Kulkurille

Radiossa kertoivat, että koirille aletaan tehdä äänikirjoja. Tämä, koska joku koirakuiskaaja kavereineen oli tehnyt tutkimuksen, jossa todettiin, että äänikirjaa kuunteleva koira stressaantuu vähemmän omistajansa työpäivän aikana.
Äänikirjoja tehdään sekä naisäänellä luettuina naisten koirille että miesäänellä luettuina miesten koirille. Kirjat luetaan mahdollisimman rauhoittavalla ja tasaisella äänellä, etteivät ne ahdista fifiä.
Mieleeni nousi muutama ajatus.
Mitä jos kyseessä on koko perheen koira? Tehdäänkö äänikirja, jossa puhuvat vuoron perään miesääni, naisääni ja pari lasta? Mistä sen voi tietää, ketä koira eniten päivän aikana ikävöi.
Entä sateenkaariperheet ja heidän lemmikkinsä, onko näitä otettu huomioon? Jos ei, niin äänikirjahanke on vähemmistöjä syrjivä.
Ovatko ihmiset kuulleet radiosta? Jos sellaisen jättää päälle, niin sieltä kuuluu puhetta ja musiikkia koko päivän. Jos koira ahdistuu vieraiden ihmisten äänistä ja musiikista, mutta ei kestä myöskään hiljaisuutta, sillä on ongelma. Ongelma on sitä luokkaa, että monotonisella äänellä luettu Taru Sormusten Herrasta ei välttämättä ratkaise sitä.
Tuollaista äänikirjaa olisi varmaan jännää nauhoittaa. Se, että luet kirjaa ääneen ilman minkäänlaista eläytymistä, onnistuu ehkä vain niiltä hahmoilta, jotka lukevat merisäätä radiossa.
Toki se voisi latistaa lukuintoa ihan luonnostaan, kun miettisit kuulijakuntaasi: Rekku ja Selma kuuntelevat pää kallellaan, kun tarinan päähenkilö ajautuu yhä uskomattomampiin seikkailuihin. Kesken parhaan draaman taitteen Selma poistuu ovelle haukkumaan postinjakajaa ja Rekku alkaa nuolla intensiivisesti kiveksiään.
Viimeisenä, ei, kyllä minulle ihan ensimmäisenä tuli mieleen tämä ajatus: mitä kaikkea koiraihmisille voidaan nykyään myydä?
Löydän vastauksen kysymykseeni netistä. Heille voidaan myydä tärkättyjä timanttirusetteja, koiran nojatuoleja, koiralle tarkoitettuja rattaita, aurinkolaseja ja kaulahuiveja.
Lisäksi, ja tämä on suosikkini: ”Lemmikkikamera, johon kuuluu laserlelu, kaksisuuntainen ääni, video- ja valokuvatoiminto. Lähettää livekuvaa puhelimeen, mahdollistaa lemmikin tarkkailun ja sen kanssa kommunikoimisen poissa ollessasi.” Koira voi siis lähettää puhelimeesi selfieitä työpäiväsi aikana.
Ja minä kun luulin, että koirien äänikirja oli jotenkin äärimmäisyyksiin viety ajatus!