En ymmärrä henkilöä

Henkilö kuuluu Facebookissa harrastajaryhmään, jossa haetaan seuraa harrastamiseen ja keskustellaan lajista ylipäätään. Ryhmässä keskustelu alkaa melko monesti olla tietyn firman ja sen henkilökunnan kritisointia. Ylläpito puuttuu tähän ja pyytää ryhmäläisiä ottamaan suoraan yhteyttä kyseenomaisen. firman henkilökuntaan, koska firman moittiminen ryhmä sisällä ei edistä asioita.
Henkilö ja muutama muu henkilö kritisoivat ylläpidon ehdotusta olla koko ajan kritisoimatta. Ylläpito on edelleen sitä mieltä, että ryhmä ei ole palautekanava vaan keskusteluryhmä.
Henkilö perustaa uuden, täysin vastaavanlaisen ryhmän, jossa ”säännöt ovat vapaat” eli saa marmattaa rauhassa asiasta, josta marmattaminen ei auta mitään. Hän siis todella näkee sen vaivan, että perustaa Facebookryhmän jo olemassa olevan rinnalle, vain siksi, että saa olla negatiivinen. Miksi ei mene vaikka metsään huutamaan? En ymmärrä henkilöä.
Henkilö ajaa kolaripaikan ohi ja näkee siellä kiehtovan määrän ryttääntynyttä peltiä ja muuta romua. Henkilö menee kotiinsa ja käyttää lopun päivän etsimällä kaikkialta tietoa siitä, mitä kolarissa on tapahtunut. Hän ei pelkää kenenkään tuttunsa loukkaantuneen, mutta hän ei malta odottaa tarkempia tietoja onnettomuudesta.
Kun henkilö saa kaiveltua jostain tietoa onnettomuudesta, henkilö päivittelee sitä järkyttyneenä kaikille muille, joita onnettomuus ei millään tavalla kosketa. Miksi hänen pitää täyspäiväisesti ruotia onnettomuuksia, jos sellaiset järkyttävät häntä? Miksi hän ei aja ohi ja yritä unohtaa? En ymmärrä henkilöä.
Henkilö on sellaisten henkilöiden postituslistalla, jotka keräävät rahaa tiettyä tarkoitusta varten. Henkilö ilmoittautuu itse talkoisiin ja alkaa sitten jo ennen talkoita nokkia niitä, jotka eivät osallistu. Talkoiden jälkeen korostetaan omaa osallistumista ja nokitaan vähän lisää niitä, jotka eivät osallistuneet. Koska sillähän saa innostettua porukkaa mukaan, että käyttäydytään niitä kohtaan ikävästi ja ylimielisesti? En ymmärrä henkilöä.
Tämä ei ymmärtämäni henkilö on kuka tahansa henkilö, joka käyttää aikaansa ja energiaansa varta vasten siihen, että keksii tapoja ruokkia ja ilmentää negatiivisia tunteitaan. Henkilöhän voisi sillä samalla ajalla ja vaivalla vaikka poimia mustikoita tai kirjoittaa isoäidilleen postikortin. Tai käsitellä tunteitaan maalamalla niistä taulun.
Henkilö, tee mitä tahansa muuta, mutta älä sotke kaikkia muita siihen mustaasi. Paljon kiitoksia.