Työllisyyskokeilu alkaa

Pirkanmaalla käynnistyy elokuun alussa työllisyyskokeilu. Silloin kymmenen Pirkanmaan kuntaa vastaa niiden työnhakijoiden työllisyyspalveluista, jotka ovat oikeutettuja Kelan maksamiin työttömyysetuuksiin.

Työllisyyspalveluja koitetaan kehittää uudella kokeilulla. (Arkistokuva)

Näihin työttömyysetuuksiin kuuluvat työmarkkinatuki tai peruspäiväraha. Muutos koskee Pirkanmaalla noin 22 000 työtöntä työnhakijaa.

Muutos liittyy elokuussa käynnistyvään työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliseen kokeiluun, johon osallistuvat Pirkanmaalta Ylöjärven kaupunki, Tampereen kaupunki, Kangasalan kunta, Lempäälän kunta, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Pirkkalan kunta, Vesilahden kunta, Sastamalan kaupunki ja Punkalaitumen kunta. Nämä kunnat kehittävät ensi vuoden loppuun saakka kestävässä kokeilussa asiakaslähtöisiä ja aiempaa vaikuttavampia työllisyyspalveluja.

Tavoitteena on vähentää etenkin pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyttä sekä tuoda säästöjä kuntien työmarkkinatukimaksuosuuksiin.

– Kokeilemme monia uusia tapoja edistää työllistymistä. Kunta voi esimerkiksi joustavasti yhdistää työllisyys-, elinkeino- ja koulutuspalveluja sekä sosiaali- ja terveyspalveluja, ohjelmajohtaja Regina Saari Tampereen kaupungilta kertoo.

Kohderyhmään kuuluvat saavat elokuusta alkaen omasta kunnastaan työllistymistä tukevaa palvelua sekä henkilökohtaisen omavalmentajan tai vastuutyöntekijän.

– Pystymme tarjoamaan asiakkaalle mahdollisuuden tavata kasvokkain. Uskon, että tiivis henkilökohtainen palvelu tuo hyviä tuloksia, Regina Saari toteaa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>