Artturintornin asunnot pian markkinoille

Soppeensydämen toisen talon eli Artturintornin asunnot laitettaneen ennakkomarkkinointiin toukokuussa. Tämä on Soppeensydämen asuinkorttelia rakentavan rakennuskonsernin Lemminkäisen tavoite.
Artturintorni, Soppeensydän, rakentaminen

Artturintornille ja kahdelle muulle rakennukselle on varattu reilusti tilaa Soppeensydämestä.

– Toukokuuhun tähdätään. Suunnittelu pitää ensin saada hahmoteltua sillä tavalla, että rakennus on järkevä toteuttaa. Asunnot täytyy saada sen muotoisiksi, että ne menevät kaupaksi,  projektipäällikkö Janne Kivimäki Lemminkäinen Talo Oy:stä kertoo.
Tällä hetkellä Artturintornin suunnitelma sisältää 62 huoneistoa, jotka ovat kaksioita, kolmioita ja neliöitä.
– Tilanne voi vielä elää. Pohjalla on hieman hankala kaava, joten vielä täytyy tehdä töitä, jotta saamme kaikki asiat kuntoon, Kivimäki toteaa.

Rakentamisaikatalu hämärän peitossa

Janne Kivimäki ei uskalla vielä tarkasti arvioida, milloin Artturintornin rakentaminen voisi alkaa. Mahdollista kuitenkin on, että rakennus alkaa nousta Soppeenmäkeen jo tänä vuonna.
– Rakentamisen aloittaminen riippuu tietenkin pitkälti siitä, miten ennakkomarkkinointi vetää. Jo markkinoinnin alussa näemme, miten asunnot alkavat kiinnostaa. Se tietysti lopulta auttaa, että Ylöjärvellä rakennusluvan saa nopeammin kuin esimerkiksi Tampereella, Kivimäki kertoo.
Hänen mukaansa rakentamisen alkamisen aikatauluun vaikuttavat myös elementtitehtaiden kiireet.
– Rakentaminen on nyt aika vilkasta, ja tehtaat myyvät toimituksia jo  pitkälle tulevaisuuteen. Katsotaan sitten, miten saamme elementtitehtaille varauksia.

Liiketiloja ei lisää

Soppeensydämen ensimmäisen talon eli Emminkammarin katutasossa on liiketiloja. Artturintorniin niitä ei ole tulossa.
– Emminkammarin liiketilat ovat luontevasti Rantajätkäntielle päin, joten ne ovat niin sanotusti julkisella vyöhykkeellä. Artturintorni ei puolestaan tule niin julkiselle ja kaupalliselle alueelle kuin edeltäjänsä. Siksi sinne ei kannata tehdä liiketiloja, Kivimäki kuvailee.
Hänen mukaansa Artturintorniin tehdään pääasiassa asuntoja, yhteisiä tiloja sekä irtaimisto- ja urheiluvälinevarastoja.

Valtava kokonaisuus

Alkuperäisen suunnitelman mukaan koko Soppeensydämen kokonaisuuden piti olla valmis jo viime vuonna.
58 asuntoa sisältävän Emminkammarin ja Artturintornin vierelle pitäisi nousta vielä kaksi muuta asunto-osakeyhtiötä, jotka kantavat nimiä Vileninkulma ja Ullanraitti. Kokonaisuus olisi yli 500 asukkaan kortteli.
Valmistuessaan Artturintorni on Ylöjärven korkein asuinrakennus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?