Hikipallon MM-kulta ratkaistaan nyt hallissa

Vuodesta 1972 lähtien Hikipallon MM-kisat on pelattu Mutalan ulkokaukalossa. Nyt MM-turnaus viedään jäähallin uumeniin. Yksipäiväinen turnaus pelataan lauantaina 29. huhtikuuta.

Hikipalloilijat siirtyvät ulkoa sisälle.

Hikipallon MM-kisoja järjestäneen Mutala JR:n aktiivit kyllästyivät leutoihin talviin, koska pelejä jouduttiin siirtämään tämän tästä. Saattoipa mestaruus jäädä joskus ratkaisemattakin. Senpä vuoksi hikipallon arvoturnaus pelataan nyt ensimmäistä kertaa Ylöjärven jäähallissa.

– Yksi syy on myös se, että Mutalan kaukaloa pienennettiin. Sen vuoksi pelit jouduttiin pelaamaan viidellä pelaajalla viittä pelaajaa vastaan. Se vei vähän hohtoa otteluista, hikipallon MM-kisojen puuhamies Kari Simola sanoo.

Hikipallon sääntöjen mukaan kentällä pitäisi olla molemmilla joukkueilla kuusi pelaajaa.

Nyt ei järjestävän seuran eikä joukkueiden tarvitse jännittää olosuhteita.

– Nyt turnauksen läpiviemiseen ei mene montaa viikonloppua. Eikä kenttääkään tarvitse enää aurailla, Simola toteaa.

Kaksi joukkuetta puuttuu vielä

Jäähalliturnaukseen otetaan mukaan 14 joukkuetta. Kahta joukkuetta vielä kaivataan, joten innokkaat voivat ilmoittautua mukaan.

– Rakennamme neljä neljän joukkueen lohkoa, joiden sisällä joukkueet pelaavat vastakkain. Lohkovoittajat etenevät välieriin, joiden voittajat pelaavat maailmanmestaruudesta, Simoa selvittää.

Peliaika on 40 minuuttia. Kello ei pysähdy pelikatkoilla.

Kari Simolan mukaan laji voi hieman muuttua, kun siirrytään ulkoa sisälle.

– Hallin jää on hieman nihkeämpi kuin ulkojää. Toki jää päivän mittaan liukastuu, kun tossut jalassa pelataan, Simola ennakoi.

Mutala JR:llä on tällä hetkellä riittävästi toimitsijoita otteluihin, mutta vapaaehtoisia otetaan toki lisää talkoisiin.

– Jos on sellainen tunteen palo, että haluaa esimerkiksi tuomaroida pelejä niin se onnistuu kyllä. Yritämme saada jokaiseen otteluun kaksi tuomaria, Simola sanoo.

Kisakeskus ravintolassa

Kari Simola uskoo, että kamppailu mestaruudesta on erittäin tasaväkinen. Ennakkosuosikkejakin silti on.

– YTappara on kova. Samoin Team Annala, jossa pelaa kiekkomiehiä. Saravon Pekkakin on siellä pelannut. Nahkatorvella on puolestaan hyviä salibandyjätkiä. Mukana on kuitenkin monta hyvää porukkaa.

Pelit alkavat aamulla puoli yhdeksältä ja jatkuvat noin iltaseitsemään, jolloin mestari on selvillä.

Hikipallon MM-kisojen kisakeskus on ravintola Pikku-Petessä, jossa voi seurailla turnauksen etenemistä tulostaululta. Myös palkintojen jako järjestetään Pikku-Petessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?