Hotshot Lucalle voi povata hyvää tulevaisuutta

Luokkahevosen leima

Kolmevuotias lämminveriori Hotshot Luca säväytti kotimaista ravikansaa voittamalla ikäluokkalähdön Tukholman Solvallassa helppoon tyyliin toissa pyhänä. Ari-Pekka Pakkasen valmennettavan yksi tähtäimistä on kriterium.
Ari-Pekka Pakkanen, Hotshot Luca, ravit

Hotshot Lucan hoitaja Marika Salin pitää omaa passihevostaan varsin rauhallisena tapauksena.

Ylöjärveläistreenari Ari-Pekka Pakkasella on tällä hetkellä suu messingillä, sillä hänen valmentamansa kolmevuotias lämminveriori Hotshot Luca näytti parasta osaamistaan Tukholman Solvallassa toissa viikon sunnuntaina. Nuori tulokas ei kumarrellut kuvia, vaan hallitsi lähtöään näyttävästi.
Hevosta oli pelattu V75-pelissä reilut 13 prosenttia ja se oli lähtönsä kolmossuosikki. V5-pelissä hevonen oli luotettu kakkossuosiksi noin 23 prosentin peliosuudella.
Solvallassa Hotshot Lucaa ajoi teivolaisohjastaja Mika Forss.
Forss linkosi  heti startista Hotshot Lucan keulaan seiskaradasta huolimatta. Takasuoralla V75-pelin suosikiksi luotettu (58 prosenttia), Per Lennartssonin ohjastama New Cash vaati Hotshot Lucalta keulapaikkaa itselleen.
Pienestä kilvanajosta huolimatta Mika Forss piti Hotshot Lucalla ryhdikkäästi kiinni piikkipaikasta. Avaupuolikas paineltiin 14,0-kyytiä.
Kun ensimmäinen kierros täyttyi Hotshot Lucan johdolla, rinnalla taivaltanut New Cash sortui yllättäen laukalle ja menetti samalla pelin voiton suhteen. Kierroksen väliaika oli 15,1. Kolmannen puolikkaan Hotshot Luca kellotti 15,9-tempoa.
Päätöspuolikas oli hienoa näytöstä Hotshot Lucan osalta. Mika Forss antoi kykyhevoselle pari pientä merkkiä ajovitsalla. Sen jälkeen hevonen piti kilpakumppaninsa parin-kolmen valjakonmitan päässä. Hotshot Luca lopetti viimeiset 500 metriä 13,8-vauhtia.
Ainakin ulospäin näytti siltä, että Ari-Pekka Pakkasen valmennettava voitti lähtönsä niin sanotusti pintakaasulla. Hotshot Lucan voittotulos Solvallan juoksussa oli 15,5 2 140 metrin ryhmäajossa.

”Paljon hyviä ominaisuuksia”

Solvallan mittelön jälkeen Hotshot Lucan kilpailukirjassa komeilee kaksi varsinaista totolähtöä. Molemmat startit ovat päättyneet voittoihin. Ensimmäinen kilpailu kolmevuotiaalla oriilla ajettiin joulukuussa Jyväskylän Killerjärvellä. Ari-Pekka Pakkanen kokee, että hänellä on valmennuksessaan varsin mainio kilpahevonen.
– Oriilla on paljon hyviä ominaisuuksia. Sillä on lähtönopeutta ja jaksavuutta. Lisäksi kuskin on helppo ajaa oritta, ylöjärveläinen listaa.
Hotshot Lucalla ei jää kaasu päälle, vaan se menee sitä vauhtia mitä ajuri siltä pyytää.
– Se ei todellakaan ole mikään pullari, Pakkanen lisää.
Ylöjärveläisvalmentaja myöntää, että Hotshot Lucaan on asetettu jonkinlaisia odotuksia.
– Se on tuntunut alusta asti lahjakkaalta menijältä. En olisi ilmoittanut hevosta joulukuun Kasvattajakruunuun tai Solvallaan, jos siltä ei olisi ollut lupa odottaa hyviä kilpailusuorituksia.
Suomessa rahakkaimpia ikäluokkalähtöjä on tarjolla eniten syksyllä. Näistä kirkkaimpana tavoitteena siintää luonnollisesti kotirata Teivon kriterium. Hotshot Lucalla haetaan todennäköisesti kilpailutuntumaa uudelleen Ruotsista kevään aikana.
– Kotimaassa on keväällä melko vähän 3-vuotiaiden ikäluokkalähtöjä, joten vierailemme varmaankin Ruotsissa, Pakkanen uumoilee.

”Kauhean kiva tapaus”

Hotshot Lucan hoitaja Marika Salin pitää omaa passihevostaan kaikella tavalla miellyttävänä kilpahevosena.
– Ori on kauhean kiva. Se pelaa moitteettomasti, Salin vakuuttaa.
Oriin solidaarinen luonne näkyy myös silloin, kun sen kanssa matkustetaan kilpailupaikoille.
– Esimerkiksi Solvallan reissulla hevonen matkusti hyvin: se söi ja joi koko ajan moitteettomasti.
Hevosenhoitaja Marika Salin ei mieti liikaa Hotshot Lucan mahdollista menestystä tulevaisuudessa, vaikka myöntääkin, että kyseessä on hieno kilpahevonen.
– Toivottavasti pärjäämme edes jossakin kilpailussa. Onhan tämä lupaava kilpailija, Salin pohdiskelee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?