Viimeiselle sarjakierrokselle jäi iso panos

Ryhdin naisten Ykkössarjajoukkueen alajatkosarja jatkui viime sunnuntaina vierasottelulla Rantaperkiön Iskua vastaan. Joukkueet jo kolmesti aiemminkin ja tämäkään ottelu ei muodostanut poikkeusta pelinkuvaltaan. Tiukka kamppailu päättyi Iskulle 3-2 (18-25, 19-25, 25-20, 26-24, 15-13).
ylöjärven ryhti
Ryhdin peli on kohentunut kevätkaudella selvästi. (Arkistokuva)

Ryhdillä nousi Isku-ottelussa taas joukko onnistujia selvästi esiin. Tällä kertaa oli konkareiden vuoro loistaa junioreiden sijaan ja se miellytti myös Ryhdin päävalmentaja Petri Saarta.

– Junnut jäivät vähän pienemmälle osalle tällä kertaa, välillä näin päin. On ihan hyvä, että onnistumisia tulee vuoron perään, että ei ole aina samat onnistujat.

Kolme nimeä nousi ylitse muiden.

– Keskitorjuja Koivuniemen Anni ja hakkuri Liina Kainulainen iskivät ottelussa hurjat tehot, Koivuniemi 21+20 ja Kainulainen 22+19. Passari Emmi Jalonen palkittiin vielä ottelun parhaana.

Sunnuntai oli Tampereella muutenkin melkoinen spektaakkeli. Isku järjesti Hypersunnuntai-tapahtuman, joka sisälsi seuran kolmen joukkueen, miesten ykkös- ja kakkos- sekä naisten ykkösjoukkueen kotiottelut. Tämä toi halliin rutkasti yleisöä ja tunnelmaa.

Ryhti vei kaksi ensimmäistä erää tasaisten ja hyvien suoritusten avulla, mutta kolmannessa erässä vanhat tutut ongelmat nostivat taas päätään. Niihin on törmätty jo monta kertaa aiemminkin kuluvalla kaudella.

– Alun jälkeen nostopeli alkoi tökkiä ja se oli se pahin juttu. Kaveri teki 14 ässää meidän kenttäämme. Omia suoria virheitä tuli 45 kappaletta, siinä annettiin taas melkein kaksi erää vastustajalle, päävalmentaja Saari harmitteli.

Isku nappasi ottelusta lopulta kaksi pistettä Ryhdin joutuessa tyytymään yhteen. Ryhti säilytti tappiollaankin alajatkosarjan kärkipaikkansa, mutta loppuun jäi vielä jännitettävää.

HEL Volley 2 on varma karsintasarjaan joutuja, mutta sekä Isku että JyväsLentis voivat nousta vielä Ryhdin ohi ja tiputtaa ylöjärveläiset karsintaan. Iskun viimeinen ottelu on nimenomaan JyLeä vastaan, joten kaikki valttikortit ovat vielä omissa käsissä.

Voitto Jyväskylässä takaisi Ykkössarjan sarjapaikan ensi kaudeksikin. Tasapisteissä voittojen määrä ratkaisee ensisijaisesti ja eräsuhde toissijaisesti.

Ryhti on kaatanut JyLen jo kerran aiemmin. Siksi viimeinen peli ei hermostuta.

– Nyt on varmaan eniten paineita seuraavassa pelissä, on hieno nähdä sitten, kuinka se kestetään. On hyvä, että jännitys säilyy loppuun saakka. Olisi se toisaalta tylsää, jos viimeisellä pelillä ei olisi merkitystä, päävalmentaja Saari päättää.