Joulun tunnelmaa kirkoissa

Hiljentymiseen on joulunaikaan monta mahdollisuutta. Poimimme niistä tähän muutaman.

Ylöjärvellä joulukirkkoon mielivällä on mistä valita. Koko joulunajan kruunu on tietysti jouluyön messu. Messuun kokoonnutaan Ylöjärven kirkkoon aattoiltana yhdeltätoista. Pappeina ovat Matti Mikkola ja Hanna Rienoja. Musiikista vastaavat kanttori Saara Syrjäniemi ja Celesta-kuoro.

Jos messun ajankohta tuntuu vähän liian myöhäiseltä, toinen loppuillan mahdollisuus on Pyhän yön hartaus. Se pidetään Ylöjärven kirkossa aattoiltana kello 21.00–21.45. Pappina toimii Kimmo Reinikainen ja kanttorina Saara Syrjäniemi. Amoroso-kuoro laulaa.

Aamuvirkuille ja lapsiperheille on paljon tarjontaa. Pastori Leena Jalkanen ja kanttori Eija Multanen julistavat joulurauhan Kurun kievarin terassilta aattoaamuna kymmeneltä. Tilaisuus kestää puoli tuntia.

Viljakkalan kirkon aattohartaus lapsiperheille kestää puoli tuntia ja alkaa kello 11. Ylöjärven kirkossa vastaava lapsiperheiden oma hartaus on puoli kahdelta, ja hartaudessa esiintyy Verso-lapsikuoro.

Aurejärven kirkossa on oma aattohartaus kello 13 ja Kurun kirkossa kello 15.

Joulupäivänä Ylöjärven, Viljakkalan ja Kurun kirkoissa urut kutsuvat joulukirkkoon aamukahdeksalta. Ylöjärven kirkossa esiintyy kamarikuoro. Kurussa pappina on Kimmo Reinikainen, Viljakkalassa Jyrki Koivisto ja Ylöjärvellä Heli Airikka.

Kello 10 alkavat joulukirkot Aurejärven kirkossa ja Pengonpohjan rukoushuoneella.

Tapaninpäivän messut alkavat Ylöjärven kirkossa ja Länsi-Teiskon rukoushuoneella kello 10. Viljakkalassa aloitetaan tunti myöhemmin.

Comments are closed.