Ylöjärveläiset rikosjutut tutkitaan jatkossa Nokialla

Poliisi on jo lähtökuopissa

Ylöjärven poliisiasema on auki viimeistä viikkoaan. Ensi maanantaista lähtien ylöjärveläisiä poliisiasioissa palvelee Nokian poliisiasema. – Arki näyttää, miten homma lähtee toimimaan, ylikonstaapeli Arto Niemelä Ylöjärven poliisista kiteyttää.
Ylinkonstaapeli Arto Niemelä jättää Ylöjärven poliisiaseman taakseen hieman haikein mielin. Jatkossa Niemelä työskentelee monen muun Ylöjärveltä lähtevän poliisin tapaan Nokialla.

Ylinkonstaapeli Arto Niemelä jättää Ylöjärven poliisiaseman taakseen hieman haikein mielin. Jatkossa Niemelä työskentelee monen muun Ylöjärveltä lähtevän poliisin tapaan Nokialla.

Niemelä sanoo, ettei ihmisten pidä ihmetellä, mikäli Ylöjärven poliisiaseman väkeä on vaikea saada tällä viikolla puhelimen päähän.

– Muutto on nyt loppusuoralla, koska ensi maanantaina aloitamme työt Nokialla. Välittömiä poliisitoimintoja vaativissa asioissa kannattaa soittaa hätänumeroon 112. Toki yritämme mahdollisuuksien mukaan vastata myös kiireettömiin puheluihin.

Hän myöntää, että Ylöjärven poliisiaseman lakkauttaminen on viime viikkoina haitannut jonkin verran arkea poliisiasemalla.

– Toimintaympäristömme muuttuu aika tavalla ja tämä muutos on aiheuttanut paljon ylimääräistä puuhaa. Ainakin esimiesasemassa olevilta ihmisiltä muutto on vienyt voimavaroja muusta työstä.

Poliisiaseman lakkautuksen myötä Ylöjärveltä poistuu seitsemän rikostutkijaa, tutkinnanjohtaja sekä tutkinnan sihteeri. Lisäksi lupahallinnosta muuttaa muualle kaksi työntekijää.

– Osa ryhmästä siirtyy Nokialle ja osa Tampereelle. Asiassa on kuunneltu pitkälti henkilöstön omia toiveita, mikä on tietysti positiivinen asia. Ihmiset pääsevät työhön sinne, mihin haluavat.

Resurssit kunnossa Nokialla

Arto Niemelä lupaa, että poliisin partioita nähdään Ylöjärvellä tulevaisuudessa samaan tapaan kuin tähän asti.

– Partiointi ja hälytyspalvelutoiminta jatkuvat niin kuin ennenkin. Toki miinukseksi voidaan lukea se, että partioilta poistuu Ylöjärveltä tukikohta. Poliiseilla ei siis ole enää täällä taukopaikkaa, vaikka toki partiot viettävätkin pääosan työvuorostaan autossa, Niemelä selvittää.

Ylöjärvellä tapahtuvien rikosten tutkinta suoritetaan jatkossa Nokialla. Juttuja tutkivat kaikki Nokian poliisiaseman tutkijat. Enää ei ole siis poliiseja, jotka tutkivat pelkästään jonkin tietyn paikkakunnan rikoksia.

– Tutkijat ottavat vastaan kaikki jutut heidän juttuvastuupäivinään. Toki paikallistuntemusta aiotaan hyödyntää jatkossakin. Tietenkin me Ylöjärvellä aiemmin työskennelleet tunnemme puutarhakaupungin erityispiirteet paremmin kuin muut tutkijat, Niemelä kertoo työnjaosta.

Hän luottaa siihen, ettei poliisin toiminta heikkene Ylöjärvellä, vaikka poliisiasema paikkakunnalta poistuukin.

– Näyttää siltä, että saamme aloittaa Nokialla kohtalaisen hyvillä resursseilla. Haasteita tulee varmasti, mutta koitetaan selvitä niistä. Täytyy sitten tarvittaessa reivata asioita arjen osoittamalla tavalla.

Poliisi on ihmistä varten

Poliisin partioita näkyy Ylöjärven katukuvassa myös tulevaisuudessa, vaikka tuttu taukopaikka poliiseilta poistuukin.

Poliisin partioita näkyy Ylöjärven katukuvassa myös tulevaisuudessa, vaikka tuttu taukopaikka poliiseilta poistuukin.

Ylöjärveläiset voivat asioida Poliisin lupahallinnon palveluissa tulevaisuudessa Tampereella tai Nokialla. Joukkoliikennettä käyttävien kannattanee asioida Tampereella, kun taas yksityisautoilijat voivat suosia Nokiaa hyvien pysäköintimahdollisuuksien vuoksi.

Jatkossa jää nähtäväksi säilyvätkö lupahallinnon palvelut Nokialla.

– Lupapalvelupuoli elää vielä. Aina näyttää keskitetäänkö kaikki lupapalvelut kokonaisuudessaan Tampereelle, Arto Niemelä toteaa.

Maanantaista alkaen Ylöjärven poliisin asiakaspalvelunumero jää pois käytöstä .Sen sijaan tutkijoiden puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Ylöjärveläiset saavat siis yhteyden poliisiin soittamalla Nokian poliisiaseman asiakaspalveluun.

– Pyrimme pitämään kiinni siitä, että tutkinnassakin on asiakaspalveluun merkittyjä henkilöitä, joita saa puhelimitse kiinni. Meillä on Nokian, Pirkkalan ja Ylöjärven alueella lähes 90 000 ihmistä palveltavana ja ihmisiä varten tätä työtä tehdään, Niemelä linjaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?