Innovaatioseteli tarjoaa yritykselle hyvän mahdollisuuden satsata liiketoiminnan kehittämiseen

Sataprosenttista tukea innovaatioihin

johto, atk, tietoliikenne

Yritysten digitalisoinnin tasoa pyritään nostamaan uuden innovaatiosetelin avulla. (Kuva: CE/Reporters)

Ylöjärveläisillä ja muilla Tampereen kaupunkiseudun yrityksillä on nyt mahdollisuus tarttua maksutta palveluihin, jotka voivat auttaa yrityksiä kehittämään liikentoimintaansa tietyillä aloilla.

Uusi Innovaatioseteli otetaan Tampereen kaupunkiseudulla käyttöön ensimmäisenä Suomessa.

Innovaatiosetelin tavoitteena on madaltaa yrityksen kynnystä käyttää tarjolla olevia innovaatio-, kansainvälistymis- ja kasvupalveluja. Hankkeen tärkein tavoite on tukea  yritysten digitalisoitumista.

Yritys voi saada  500–5000 euron arvoisen innovaatiosetelin, jos yritys kehittää liiketoimintaansa esimerkiksi älykkään liikkumisen, hyvinvointi- ja terveysteknologian, teollisuuden uudistamisen tai älykkään kaupungin kehittämisen aloilla.

Innovaatiosetelillä pyritään saamaan yrityksiä tekemään merkittäviä uusia askeleita liiketoiminnassaan.

– Olemme innoissamme päästessämme pilotoimaan työkalua, jolla yrittäjälle annetaan mahdollisuus itse valita haluamansa palveluntuottaja ja antaa läpinäkyvästi palautetta saamastaan palvelusta, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:n yrittäjyysympäristötiimin johtaja Niina Immonen sanoo.

– Setelillä tuetaan pk-yritysten sellaisten ensimmäisten kehitysaskelien ottamista, jotka eivät ole päällekkäisiä muille julkisille yrityspalveluille, Immonen lisää.

Tukea yhteensä lähes 1,5 miljoonaa

Tredean  koordinoimassa hankkeessa innovaatiosetelille rakennetaan digitaalinen palvelualusta ja testataan sen käyttöä käytännössä. Yritys siis hakee innovaatioseteliä digitaalisesta setelijärjestelmästä.

Yritys saa itse valita palveluntuottajan setelijärjestelmään rekisteröityneistä palveluntuottajista. Saatu tuki on sataprosenttista ja se maksetaan suoraan palveluntuottajalle.

Yrityksille tarjottavien palvelujen tuottajan pitää rekisteröityä digitaaliseen setelijärjestelmään. Rekisteröitymisen yhteydessä tarkistetaan Tilaajavastuulain mukaiset kriteerit.  Muita kriteereitä palveluntuottajalle ei ole asetettu.

Ensimmäiset innovaatiosetelit on tarkoitus myöntää ensi marraskuussa. Tänä vuonna myönnettään tukea kaikkiaan 100 000 euroa. Ensi vuonna tukea on tarjolla 400 000 euroa ja vuonna 2018 taas 100 000 euroa.

Innovaatioseteli-hanke kestää vuoden 2018 puoleen väliin ja sen kokonaiskustannusarvio on 1 466 737 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?