Tampereen Konepajat oy teki suurinvestoinnin Ylöjärvellä

Entinen Perloksen tehdas työllistää yli 100 ihmistä

Tampereen Konepajat Oy solmi viime viikon tiistaina kaupat Ylöjärvellä sijaitsevan Menotie 1:n kiinteistöstä. Soppeenmäessä sijaitseva 18 800 neliömetrin teollisuuskiinteistö ostettiin kokonaisuudessaan Keskinäiseltä työeläkevakuutusyhtiö Varmalta.

Menotie 1:n kiinteistössä on toiminut aiemmin esimerkiksi Perloksen tehdas. Tällä hetkellä kiinteistön tiloja vuokraavat yritykset jatkavat vuokrasopimustaan entiseen malliin.

Menotie 1:n kiinteistössä on toiminut aiemmin esimerkiksi Perloksen tehdas. Tällä hetkellä kiinteistön tiloja vuokraavat yritykset jatkavat vuokrasopimustaan entiseen malliin.

Tampereen Konepajoille Menotie 1:n kiinteistö ei ole uusi tuttavuus, sillä ennen kauppoja yritys oli teollisuushallissa vuokralaisena.

Kiinteistökaupoilla pyrittiin mahdollistamaan se, että yritys pystyy kasvamaan myös tulevaisuudessa. Tällä hetkellä Konepajat työllistää yhteensä noin 200 henkilöä Juuassa, Kihniössä, Kiuruvedellä, Pirkkalassa, Peräseinäjoella, Pärnussa ja Ylöjärvellä.
Konepajojen toimitusjohtaja Juhani Lehti kertoo, että Menotie 1:n kaltaisia suuria teollisuuskiinteistöjä on harvassa, joten kauppa oli tuotannon kasvattamisen kannalta kannattava.

– Tällaisena aikana näin suuret kiinteistökaupat vaativat tietysti tavallista enemmän työtä ja riskinottoa. Uuden tehtaan rakentaminen olisi ollut ylivoimaista, vaikka meillä olikin Tampereella tonttivaraus, Lehti kertaa.

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki pitää kauppoja niin ikään tärkeänä asiana Ylöjärven elinkeinoelämän näkökulmasta.

– Näin suuret, yli 15 000 neliömetrin kiinteistökaupat ovat merkittäviä ihan koko Pirkanmaan mittakaavassa. Tämä on suuri askel eteenpäin Ylöjärven elinkeinoelämässä, hän iloitsee.

Kaksi tehdasta yhdistyy

Tällä hetkellä Tampereen Konepajat Oy tekee Menotie 1:n teollisuuskiinteistössä laitteiden kokoonpanoa.
Pirkkalan toimipisteen on tarkoitus siirtyä Ylöjärvelle samoihin tiloihin kesän aikana, jolloin kokoonpanijat, koneistajat ja sorvaajat ovat kaikki saman katon alla. Näin ollen Ylöjärven pääkonttorissa työskentelee kesän jälkeen yli sata työntekijää.

– Haluamme saada tuotantolinjat mahdollisimmat lähelle toisiaan, jotta tuotannosta tulisi aiempaa tehokkaampaa, toimitusjohtaja Juhani Lehti perustelee tehtaiden yhdistämistä.
Kiinteistöinvestointi poikii myös uusia työpaikkoja tulevaisuudessa.

Timo Isolähteenmäen mukaan Tampereen Konepajat oy:stä tulee yksi Ylöjärvellä eniten työllistävistä yrityksistä.
Toimitusjohtaja Lehti korostaa silti, että myös konepajateollisuudessa töiden määrä liikkuu aaltoina. Sillä aikaa kun toisissa tehtaissa on tavallista hiljaisempaa, on toisissa kiire.

– Uskallan kuitenkin sanoa, että aiomme tänä vuonna rekrytoida vielä useita henkilöitä, pitkällä aikajänteellä kymmeniä, Lehti lupaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?