Haavistolla hankala viikonloppu Espanjassa

Ylöjärveläinen motocrosskuljettaja Jere Haavisto ei saavuttanut mainittavaa menestystä EMX250-luokan viimeisimmässä EM-osakilpailussa. Espanjan Talavera de la Reinasta tuliaisina oli vain jämäsijoja.

Tampereen Motocrossia edustava Haavisto lähti viime viikonlopun kisoihin EM-sarjan 20. sijalta. Tavoitteina nuorukaisella olivat pistesijat.

Jere Haavisto tavoittelee tällä kaudella menestystä sekä kansainvälisillä areenoilla että Suomen motocrossradoilla.

Jere Haavisto tavoittelee tällä kaudella menestystä sekä kansainvälisillä areenoilla että Suomen motocrossradoilla.

142 Dynaset -tiimin Husqvarnalla ajavan Haaviston kisaurakka alkoi dramaattisesti, kun hän kaatui rajusti harjoituksissa. Haavisto välttyi vammoilta, mutta hänen pyöränsä vaurioitui pahoin.

Varapyörällä loput viikonlopusta ajanut lakialalainen sijoittui harjoitusten 13:nneksi ja aika-ajojen 29:nneksi.
Lauantaina ajetun ensimmäisen erän lähdössä Haavisto epäonnistui ja putosi heti kättelyssä sijalle 31. Nuorukainen skarppasi ja nosti sijoitustaan, mutta kaatuminen pudotti hänet joukon hännille. Sieltä hän onnistui nousemaan vielä erän lopussa sijalle 26.

Sunnuntain toisessa erässä nuorukainen onnistui huonolta lähtöpaikalta hyvin startissa ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 17. Erän alussa Haavisto oli melko hidas, mutta hän paransi vauhtiaan erän vanhetessa. Viimeisellä kierroksella Husqvarna-kuski oli jo sijalla 14.

Puoli kierrosta ennen maalia Haavisto osui ohitustilanteessa vauhdikkaasti edellä ajaneeseen kuljettajaan sillä seurauksella, että molemmat kaatuivat. Maalissa tulokseksi tuli näin 27. ja kokonaistuloksissa sija 32.

– Tulokset eivät mairittele tältä viikonlopulta, mutta eränä toinen oli jo ihan hyvä. Ensi viikonloppuna täytyy Ranskassa tehdä jälleen asioita oikein ja ajaa omat hyvät erät, kertasi Haavisto viikonlopun jälkeen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?