Pihlavalla hopeinen Hopeasompa

Ylöjärven Ryhdin Aino Pihlava hiihti upeasti hopealle Kuopion Hopeasompa-hiihdoissa.
Aino Pihlava juhli Hopeasompa-mitaliaan Ylöjärven Ryhdin väreissä Kuopiossa. (Kuva: Päivi Taskinen-Kekki)

Pihlava oli toinen 14-vuotiaiden tyttöjen kolmella kilometrillä.
Kultamitali jäi erittäin harmittavasti vain yhden sekunnin kymmenyksen päähän. Pihlava sivakoi ajan 10.46,7, ja voiton vienyt Kouvolan Hiihtoseuran Elisa Mattila ajan 10.46,6. Kolmanneksi tullut Rajamäen Kehityksen Nea Lindén hävisi Pihlavalle reilut kuusi sekuntia.
Ryhdin Tino Stenmann oli puolestaan hienosti neljäs 15-vuotiaiden poikien viidellä kilometrillä. Stenman kellotti ajan 13.48,9. Hän jäi pronssille yltäneestä Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekarista 12 sekuntia. Sarjan voiton vei Leppävirran Virin Valtteri Pennanen, ja toinen oli Vehkalahden Veikkojen Olli-Pekka Laitila. Aapo Haataja oli samassa kilpailussa mukavasti yhdeksäs. Aaro Auvinen ylsi puolestaan sijalle 12. Hiihtäjiä oli matkassa kaikkiaan 91.
16-vuotiaiden poikien 3 x 5 kilometrin viestissä Ryhdin joukkue sijoittui komeasti seitsemänneksi. Joukkueessa hiihtivät Tino Stenman, Aaro Auvinen ja Aapo Haataja. Ryhdin kakkosjoukkue sivakoi sijalle 20. Kakkosjoukkueessa olivat mukana Kalle Ijäs, Roni Hiitelä ja Veeti Henriksson. Viestiin osallistui 40 joukkuetta.
Aino Pihlava, Elsa Torvinen ja Venla Haataja toivat Ryhdin joukkueen 14-vuotiaiden tyttöjen 3 x 3 kilometrin viestissä sijalle 14.
Onni Koskela, Tommi Valkolehto ja Valtteri Seppälä osallistuivat Ryhdin joukkueessa puolestaan 14-vuotiaiden poikien 3 x 3 kilometrin viestiin. Ylöjärveläiset hiihtivät sijalle 11.
Ylöjärven Ryhti osoitti Hopeasommassa jälleen kerran olevansa yksi valtakunnan vahvimmista seuroista juniorien kasvatuksessa. Ryhti keräsi tapahtumassa 137 seurapistettä, jotka oikeuttivat yhdeksänteen sijaan seurakilpailussa. Seuratilaston ykköseksi nousi ylivoimaisesti Valkeakosken Haka. Kaikkiaan Hopeasommassa kilpaili peräti 99 seuraa.