Ryhdin kantti riitti Viestin kaatoon

Ryhdin lentopallonaiset päättivät pitkän kuivan kauden vierasvoitolla Salon Viestistä. Helpolla ei Viesti kaatunut, mutta ylöjärveläiset osoittivat, kuinka kova luotto itseensä kantaa. Ottelu päättyi lukemiin 2–3 (18–25, 14–25, 25–17, 27–25, 13–15).

Ryhti oli otteluemäntiä selvästi vahvempi kahdessa ensimmäisessä erässä. Pitkän erätauon jälkeen Viesti paransi otteitaan, mutta neljäs erä oli jo Ryhdin näpeissä.
– Olimme erässä häviöllä 21–18, mutta nousimme siitä 22–24-johtoon. Kämmäsimme ottelupallot omilla syöttövirheillämme, ja naapuri syötti ässän ja vei erän. Likat tekivät kuitenkin juuri niin kuin oli sanottu ja syöttivät rohkeasti, Ryhdin päävalmentaja Heikki Kosonen iloitsi.
Neljännen erän nousu sekä joukkueen sen jälkeinen itsensä kokoaminen olivat hienoja osoituksia Ryhdin henkisestä kantista. Viidettä erää Ryhti johti jo viidellä pisteellä, mutta joukkue päästi vastustajan ohi lukemiin 13–12.
– Pystyimme nousemaan siitäkin, ja ottelu päättyi Tiia-Maria Karjalaisen hienoon pateriin.

Koko joukkue onnistui

Ryhdin vahvuus voittopelissä oli joukkueen onnistuminen laajalla rintamalla.
Sonja Laitinen pelasi liberona koko ottelun, ja hänen sekä tehot 16/+2 iskeneen Katri Markkasen läsnäolo kentällä riitti rauhoittamaan muuta joukkuetta.
Liina Kainulainen oli joukkueen tehokkain lukemin 18/+16 ja hyökkäysprosentilla 42. Tiia Virta nakutteli tilastoihin lukemat 9/+1.
Emilia Raappana onnistui torjunnoissa ja Emmi Jalonen paitsi passipelissä myös torjunnoissa ja vaimennuksissa.
Kosonen löysi parantamisen varaa keskipelistä sekä huonojen nostojen ja puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksistä.
– Loppukauden vastustajia pystymme horjuttamaan omalla peruspelillämme, ja hyvällä pelillä voitamme heidät reilusti. Pitää vain pelata pitkiä palloja ja tehdä järkeviä ratkaisuja hyökkäyksessä. Hyvästä paikasta hyökätään lujaa ja heikot pallot toimitetaan vastustajan puolelle mahdollisimman vaikeina, Kosonen ohjeisti.
Ryhti kohtaa jatkosarjassa vielä RaisUn ja HEL Volley 2:n vieraissa ja Viestin ja RaisUn kotikentällä.

A-tytöt taistelevat finaaleissa

B-pojat varmistivat lauantaina Rovaniemellä paikkansa maaliskuisiin välieriin. Riveistä puuttui Niilo Nurmi, jonka liberon saappaat Daniel Kosonen tyylikkäästi korvasi. Ville Järnvall loisti laitapelissä ja Ville Kainulainen passipelissä. Roope Keskinen puolestaan tehtaili pisteitä keskeltä.
Ryhdin A-tytöt ovat varmistaneet finaalipaikan. Viimeisimmässä turnauksessa he voittivat HPK:n ja hävisivät Nurmon molemmille joukkueille, mutta kolmas sija riitti finaalipaikkaan.